Published On: 26 mei 2017By 0 Reacties

Veendam, 26 mei 2017
Na een goede nachtrust stond ik alweer om 5.20 uur naast mijn bed.
Vandaag stond er 40 km op het programma. Om 7.00 uur startte de tweede dag van de Odoornse plus 4-daagse. Het was een beetje mistig, maar gelukkig trok de mist gauw weg.
We liepen naar Theehuis ‘Poolshoogte’ in Exloo waar na 5,8 km de eerste stempelpost was. Doordat het zo vroeg was, was hier niet zoveel te beleven en liep ik snel door. We liepen via de akkers door Eeserveen en kwamen na 12,6 km in Schoonoord waar een stempelpost was bij een leuk restaurantje. Er staan ook een paar plaggenhutten die te bezichtigen zijn (zie foto’s).
Ik liep verder naar Wezuperbrug. Na 20 km kwamen we bij stempelpost Kuierpadtien. De route ging verder naar Eesergroen waar we na 30.9 km de stempelpost bij Lucy’s Inn bereikten.
Onderweg zagen we ook hier weer zeer grote keien. De keien (twee) waren op elkaar gestapeld.
We kwamen ook diverse oude Dafjes tegen (zie foto’s). Na deze stempelpost liepen we door de Hondsrug. De Hondsrug bestaat uit allemaal verschillende boswachterijen. Wij liepen door boswachterij Odoorn naar theehuis ‘ Poolshoogte,”  waar we op de heenweg ook al waren geweest. Nu hadden we er echter 35,8 km opzitten. Zo stil als het ’s ochtends was, zo druk was het nu.
Ik kwam er achter dat hier een uitkijktoren staat. Ondanks dat ik al 35,8 km gelopen had, besloot ik de uitdaging aan te gaan en naar boven te klimmen. Ik begreep dat deze toren 38 m hoog is.
Toen ik boven kwam, stond er iemand die ik bereid vond om een foto van mij te maken. Toen ik weer beneden kwam, had ik nog 5 km te gaan. Ik kwam om 15.17 uur bij de finish aan.
De tweede dat zit er weer op. Op naar dag drie!
Gr. Heopa
 

Leave A Comment