Veendam, 27 mei 2017
Vandaag de derde wandeldag. Vandaag ging de route voor het grootste gedeelte door het natuurgebied van Exloo. We begonnen met een stuk door boswachterij Exloo (Hondsrug).
In boswachterij Geopark de hondsrug en bossen   Exloo wisselen gesloten naald- en loofbos, open heide en stuifzanden elkaar af.
De zon scheen al vroeg en daardoor zag je de zonnestralen door de bomen heen schijnen.
De eerste stempelpost was na 6 km bij zwembad ‘De Leewal’. We liepen verder naar golfpark Exloo (een zeer groot golfterrein) waar weer een stempelpost was. We hadden er nu 9,5 km opzitten. Hierna liepen we weer het bosgebied van Exloo in en kwamen we een gedenkplaats tegen waar een kruis stond. Op het kruis stonden zes namen van mensen die hier op 19 september 1944 gefusilleerd waren (zie foto).
Een stuk verder stond een klein hunebed. We kwamen na 16,4 km bij een autostempelpost. Er was een grote waterpoel waar veel kikkers zaten te kwaken. Het was mooi om te horen.
Doordat er in deze omgeving veel maneges zijn, komen er ook regelmatig ruiters voorbij. De eerstvolgende stempelpost, na 21,5 km, was bij manege ‘Les Chevaux’ te Buinen. Ik werd hier door één van de medewerkers van het Rode Kruis ingesmeerd met mijn zonnebrandcrème. Ook werden mijn schouders even gemasseerd. Wat een service!! Hierna liep ik naar het ‘Land van Bartje’ in Ees (dit is een bungalowpark van Landal Greenparks). De teller stond nu op 26,2 km. We liepen weer verder door het natuurgebied van Exloo en Geopark De Hondsrug. Dit is een schitterend natuurgebied.
Na 33,5 km bereikten we Diner-Café Bussemaker waar weer een stempelpost was. Vanaf dit punt ging de route verder over heidevelden, heuvels en door bossen. Wederom een prachtig gebied. Het laatste stukje ging via het terrein van een tuincentrum/kweker naar Odoorn.
Zo bereikte ik om 15.15 uur de finish. Deze dag was weer goed verlopen. Ik vond dit tot nu de mooiste route van de 4-daagse. Ik heb enorm genoten. Op naar de laatste dag!
Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.