Berg en Terblijt, 14 augustus 2022
Vandaag de 4e dag van de route door dit 5 sterren landschap!
Het was 5.10 uur toen de wekker afliep. Nadat ik alles klaar gemaakt en ingepakt had, ging ik weer naar Berg en Terblijt voor de 4e en laatste wandeldag van de Heuvelland Vierdaagse.
Na de start staken we de Rijksweg (N590) over en liep de route eerst naar beneden en daarna weer naar boven. De route ging over diverse plateau’s met prachtige vergezichten. Op 3 km stonden vrijwilligers weer bananen uit te delen. Bedankt hiervoor! We liepen door het Bemelerbos en halverwege is een rustplaats (De Mariagrot) voor o.a. pelgrims. Er staan hier bankjes voor een mogelijkheid om even tot bezinning te komen en ook kun je er een kaarsje branden. Na deze plek gingen we weer verder op de route en liepen langs rotswanden van mergel. In het verleden zijn de meeste huizen met dit mergel gebouwd is mij verteld. We naderden Cadier en Keer en hier was een rust/controlepost. Op 6.5 km na de knip stond een kraampje waar men verse pruimen uitdeelde. Ze waren nog maar net uit de bomen (die hier ook staan) geplukt. Hierna ging de route door het fraaie Savelsbos. We liepen de ene na de andere berg op en af en het was een schitterende route met onderweg ook nog wat extra beweging (zie foto’s). Na het bos kwamen we in Eckelrade waar in een zaal van het gebouw Harmonie Diligentia de tweede rust/controlepost was. Hier kwamen we onze grote wandelaar Bernadus (Ben) tegen. Hij is ook een echte doorzetter en ondanks alle bergen en dalen in zijn leven, is wandelen voor Ben zeer belangrijk en heeft hij al heel veel kilometers op zijn teller staan. De route ging weer verder en we hadden weer een prachtig uitzicht waarna we door het Rycudobos gingen. Het mooie aan deze routes is ook dat er de ene keer maïs groeit op de akkers en het andere jaar aardappels, kool of suikerbieten enz. Hierdoor is het landschap elk jaar weer anders. Het is altijd een verrassing in het mooie Limburg. Ondertussen liepen we om huis Blankenberg en kwamen we weer bij de rustpost in Cadier en Keer. Hierna ging de route door het gebied van Bemelen en het Bemelerbos waar een Mariagrot is. Hierna gingen we de Bemelerberg op om een foto te maken en te genieten van het prachtige uitzicht. Na dit prachtige uitzicht ging de route naar de finish in Berg en Terblijt waar Harmonie Amicitia Vilt hun mooie muziek ten gehore bracht. Een stukje verder werden we met een mooie bos bloemen opgewacht door Peter (de man van Tiny). Ook werd er door een paar dames, namens de Heuvelland Vierdaagse,  een roos met een felicitatiekaartje uitgedeeld aan de wandelaars die binnen kwamen lopen. We mochten ook nog even op de foto met Polke die hier ook aanwezig was (zie foto’s). We moesten nog een paar stappen naar de zaal van
’t Voske om ons officieel af te melden en de beloning in ontvangst te nemen (zie foto’s).
Ik had op 17 juli 2022 niet meer verwacht dat ik (Heopa) deze vierdaagse zou lopen. Zonder in details te treden, wil ik zeggen dat ik erg dankbaar ben voor de hulp die ik op verschillende manieren ontvangen heb.
Heopa wil de hele organisatie en vrijwilligers van de Heuvelland Vierdaagse heel hartelijk bedanken voor al hun inzet op welke manier dan ook. Het waren prachtige dagen en als de gezondheid het toelaat, graag tot volgend jaar!
Ik wens u veel lees- en kijkplezier en u mag gerust een reactie achterlaten op de website. Hiermee kunnen we laten zien hoe mooi het is om deze Vierdaagse te wandelen.

Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.