Berg & Terblijt, 13 augustus 2023
De 4e dag en laatste dag van de Heuvelland 4 daagse was alweer aangebroken en we zouden mooi wandelweer krijgen. Na het scannen maakten we samen eerst nog een foto bij het schilderij en daarna verlieten we het startveld en begonnen aan de route.
We liepen eerst door het prachtige Geuldal, aan de buitenkant van Houthem en langs Ingendael.
Op ongeveer 3 km werden de bekende appels uitgedeeld (een appeltje voor de dorst). We liepen langs de beeldentuin en na het spoor en de A79 ging de route door het Kloosterbosch. Bij het gemeenschapshuis in Schimmert was de eerste rustpost. De route ging over veel plateaus en we passeerden Nuth – Brand, Helle, Terstraten en liepen hierna Hunnecum binnen. Voor het eerst in alle jaren dat ik hier al loop (nu officieel de 10e keer), zag ik een andere molen (de molen van Hunnecum) en zette deze natuurlijk direct op de foto. Deze molen dateert uit 1882 en ziet er voor zijn leeftijd nog mooi uit. We liepen verder naar de tweede rustpost bij kasteel Wijnandsrade waar Heopa, voordat hij pauze nam, op de foto ging met de vriendelijke dame van de knipkaartjes. We gingen verder en kwamen langs manege Blauwe Steen en voor Aalbeek gingen we onderlangs bij Helle. Een stukje verder aan de andere kant van Aalbeek kwamen we langs een waterput (zie foto’s en link). Het ziet er leuk uit! We kwamen voor de tweede keer in Schimmert waar we de derde rustpost hadden. Na de rust vervolgden we de route die naar het andere deel van het Kloosterbosch ging. We gingen onder de A79 door naar Vroenhof en staken het spoor over en kwamen in het Geuldal en Bronsdal. Toen we uit het dal kwamen hoorden we harmonie Amicita Vilt 1893 – 1918 spelen (zie foto’s). U kunt dit ook op internet vinden (o.a. Facebook). Vlak voor de finish stond Peter, de man van mijn wandelmaatje die al 11 keer de Heuvelland 4 daagse samen met mij gelopen heeft, ons op te wachten en we kregen allebei twee gladiolen. Peter, bedankt! Zo liepen we het terrein op waar de bloemenmeisjes een welverdiende roos uitdeelden. We hadden op dit terrein de prachtige opening meegemaakt, konden hier steeds ons kaartje laten scannen en nu konden we ons hier afmelden voor de laatste wandeldag van de 34e Heuvelland 4 daagse. We kregen een beloning voor het 10 keer uitlopen van deze tocht en een certificaat met het aantal gelopen kilometers (126 km) erop.
We hebben veel aardappel-, suikerbieten-, maïs- en graanvelden gezien en gingen veel heuvels op en af en liepen over plateaus met prachtige uitzichten. We hebben in deze 4 dagen veel gezien en beleefd. Het is teveel om op te noemen.
Ik wil het bestuur en alle vrijwilligers (van alle leeftijden) en vele anderen die mee hebben geholpen om deze 34e Heuvelland 4 daagse in het 5 sterrenlandschap tot een mooi en goed einde te brengen bedanken. Het weer heeft zijn mooie/zonnige en natte kant laten zien. Dit hoort bij deze vierdaagse.
Houd je van een uitdaging? Dan is dit de mooiste vierdaagse van Nederland voor je. Kom volgend jaar ook en vergeet vooral niet een paar extra sokken en
schoenen mee te nemen. Dan ben je er helemaal klaar voor.
Veel plezier met het bekijken van de foto’s!
Gr. Heopa
Ps: Op donderdag heeft G. Lammer van het Limburgse Dagblad foto’s van ons gemaakt en naar Heopa gestuurd.
Superleuk en dank u wel voor deze mooie en leuke foto’s.

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.