Zwijndrecht, 27 september 2017

De wandeltocht van Samen op Pad begon vandaag in Zwijndrecht. We verzamelden bij sporthal Xiejezo. Voordat we vertrokken werden er weer wandelcertificaten uitgedeeld. Peter Lissenberg kreeg een certificaat voor 144 wandeltochten die hij met Samen op Pad gelopen heeft. Peter, gefeliciteerd! De tweede certificaat mocht ikzelf in ontvangst nemen voor 2 x 24 gelopen wandeltochten met Samen op Pad.
De tocht kon beginnen en we liepen via de stadsbrug over de Oude-Maas van Zwijndrecht naar Dordrecht. Hier gingen we richting Dordtse-Hout. Na ongeveer 7 km was er een autostop. Op de foto’s kunt u zien dat we hier erg verwend werden door de vrouw en dochter van de parcoursbouwer. Wat een hoop lekkere dingen hadden zij gemaakt en klaargezet! Gewoon teveel om op te noemen. Wat een traktatie! Na de stop liepen we richting de A16 en via de beroemde Amstelwijck fietsbrug gingen we naar de Kiltunnel. We liepen door de tunnel onder de Dordtse Kil door en via de dijk liepen we verder naar ’s Gravendeel, waar we bij sportcomplex V.V. ’s Gravendeel onze lunch konden opeten of e.e.a. konden kopen.
Na de lunch gingen we weer de dijk op om de route verder te vervolgen. We liepen richting Oude Maas en natuurgebied Zuiddiep. Op sommige momenten moest er even geklommen of tussen de ijzers gekropen worden (zie foto’s). We kwamen bij Puttershoek, waar we een kleine lus langs de molen maakte. We liepen niet door de kern van Puttershoek , maar ik kan zeggen dat het wel een heel leuk dorp lijkt.
De route ging verder over een dijkje, waar een man zat te schilderen. Ik mocht hem even op de foto zetten. We kwamen bij een pontje die ons naar de overkant van de Oude Maas bracht (zie foto’s).
Nadat we er 21 km op hadden zitten, kwamen we bij de tweede autostop. Ook nu stonden de dames met een banaan en nog andere lekkernijen klaar. Het was echt super georganiseerd. Ik heb er geen woorden voor! Na deze pauze liepen we weer naar de finish in Zwijndrecht. Ik wil nog even vermelden dat Quirinus Hoogland zelf niet meer zo ver kan wandelen en dat zijn vrouw en dochter de lekkernijen zelf gebakken/klaargemaakt hebben. Ook leuk om te weten is dat de kleinkinderen speciaal voor opa deze wandeltocht meegelopen hebben. Ik wil dan ook heel graag Quirinus Hoogland en zijn vrouw en familie bedanken voor deze prachtige Samen op Pad wandeltocht!
We hebben genoten van de tocht en het mooie zomerse weer!
Gr. Heopa

4 Comments

 1. Aalt 28 september 2017 at 16:51

  Een mooi fotoreportage Henk top !!

 2. heopa 29 september 2017 at 08:29

  Dank je wel Aalt. voor je reactie.
  Gr.Henk

 3. Ineke 29 september 2017 at 16:10

  Mooie reportage Henk! Ik kijk altijd graag naar jouw foto’s, een mix van natuur en de (wandelende) mens. Het is overigens Kiltunnel, waarschijnlijk een typefoutje? Tot ziens bij de volgende wandeltocht!

 4. heopa 29 september 2017 at 16:23

  Dank je wel Ineke, voor je reactie en de mededeling, ik ga het direct kijken en het verbeteren.
  Gr Henk

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.