Berg en Terblijt, 15 augustus 2021

Vandaag de laatste dag van de Rugzak 10 Daagse.
We hadden afgesproken om dit keer een korte wandeling te maken, dus kozen we voor een 10 km wandeling. Mede doordat mijn wandelmaatje deze mooie route nog niet had gelopen vertrokken we om 9.00 uur vanaf  ’t Voske in Berg en Terblijt. We liepen richting Rijksweg N590 en gingen door het bos naar de Bemelerberg. Hier genoten we van het uitzicht en maakten we een foto met het Limburgs bankje. De route ging door Bemelen richting  Cadier en Keer. In mijn eerste verslag heb ik hier over geschreven. Die dag liep ik 30 km, maar al loop je deze route vaker het is en blijft een prachtige route. Via Berg en door de heuvels en bossen bereikten we Cadier en Keer. Ook dit keer was het genieten. Let u maar eens op de vorm van de bomen en hoe de vossen en konijnen onder aan de bomen hun holen maken. Toch blijven de bomen doorgroeien. Soms valt er één om en dan heb je een wegversperring. We liepen langs de Mettenberg. Ik klom naar boven want ik had mijn wandelmaatje gevraagd om even een foto te maken. Een andere wandelaarster vroeg of we niet samen op de foto wilden. Zij wilde dan wel even de foto maken en zo staan we dan samen deels op en bij de hoge Mettenberg. Hierna vervolgden we de route door het Bemelerbos. Veel pelgrims hebben hier ook hun rustpunt. De route ging dit keer niet over de Krekelberg, maar onderlangs. Hierna hadden we nog een klim door het Koelebosch waar ook de Koelebosgroeve is. Je kunt hier elke dag wandelen en mooie foto’s blijven maken. Zo mooi is het Limburgse landschap.
We kwamen weer terug in Berg en Terblijt en bereikten de finish. Het was tevens het einde van de Rugzak 10 Daagse.
Via deze weg wil ik het bestuur van de Heuvelland 4 Daagse en alle vrijwilligers en verder iedereen die zich ingezet heeft om deze Rugzak 10 Daagse tot een bijzonder wandelevenement te maken, bedanken. Natuurlijk is het door corona allemaal anders. Het was erg stil op het gebied van muziek en gezellige drukte, maar de routes waren supermooi!

Ik wil het toch weer even zeggen: Wandelen is goed voor iedereen. Het maakt je hoofd leeg en je krijgt er weer kracht van. Toen ik naar Limburg ging, had ik zeker niet verwacht dat ik 152 km  zou worden. Ik heb enorm genoten.
Ik zeg: Tot volgend jaar (als de gezondheid het toelaat) bij de Heuvelland 4 Daagse van 11 t/m 14 augustus 2022.

Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.