Published On: 9 november 2017By 0 Reacties

Almere, 8 november 2017
De Samen op Pad wandeltocht van vandaag (de 5e Gooimeertocht) vertrok vanaf Korfbalvereniging Huizen. Om 10.00 uur startten we met 93 wandelaars. Het was somber, maar droog weer. We liepen door de wijken Huizermaat en Bovennmaat. Er is hier een wijk dat op een eilandje gebouwd is en rondom deze wijk zijn haventjes voor bootjes en plezierjachten (zie foto’s). We liepen een klein stukje langs het Gooimeer en gingen verder naar Bijvanck. We hadden onderweg verschillende mooie stukjes van de woonwijken in Huizen gezien. We gingen naar Blaricum en liepen door het oude gedeelte waar nog veel oude, kleine huisjes staan. Hier zijn ook nog veel hooischuren waar hooi- en strobalen opgeslagen worden. We kwamen langs het tolhuis waar vroeger betaald moest worden als je van Huizen naar Blaricum wilde reizen. Dit tolhuis is nu een rijksmonument. Vanaf Blaricum liepen we naar Laren en na 12 km hadden we een grote rust bij speeltuinvereniging Ons Genoegen. Hier mochten we ons brood opeten en konden we warme koffie, thee, soep en een broodje kroket bestellen. Om 13.00 uur gingen we weer verder. Toen we door Laren liepen, kwamen we veel koolzaadvelden tegen. De velden staan nu voor de twee keer in bloei. Wat een prachtig gezicht. We kwamen bij het hertenkamp waar we driekwart omheen liepen. Hier waren ganzen en herten. Deze dieren zijn best gewend aan het feit dat er steeds mensen voorbij lopen, maar zo’n grote groep wandelaars vonden ze toch wel eng. Ze gingen als één groep bij elkaar staan.
We liepen verder via Crailo naar de Blaricummerheide, waar op een parkeerplaats een autostop was. We werden hier getrakteerd op een lekker verse koffiekoek. De vrouw van Klaas, Coby, had deze na 10.00 uur nog speciaal voor ons gebakken. We kregen ook een pakje fris. We hebben er lekker van gesmuld (zie foto’s). We gingen verder over de Tafelbergheide en we kwamen langs de Tafelberg of Kooltjesberg. De berg is het hoogste punt (36,4 m boven NAP) van het Gooi. Ik kon het niet laten om even naar boven te lopen en wat mooie foto’s te maken. Na ongeveer 23 km hadden we nog een autostop. Hier kregen de wandelaars een lekkere mandarijn van Coby. Zo kregen we weer wat vitamines binnen en konden we de voor de laatste twee km gaan. Klaas liet nog even zien waar hij samen met Coby zijn oude dag zou willen doorbrengen. Dit is in het Woon- en Zorgcentrum Amaris voor Anker in Huizen. Binnen moet het echt heel mooi zijn.
We liepen nog even langs ’t Begijnenhofje en toen zat deze mooie en afwisselende tocht, die door Klaas uitgezet was, er weer op.
Klaas en Coby: bedankt voor jullie inzet! Ik heb een aantal routes mogen lopen die door Klaas uitgezet waren en ik kan u zeggen dat het prachtige wandelingen waren. Coby, bedankt voor de goede verzorging. Elke keer stond er weer wat lekkers op ons te wachten. Ik vind het jammer dat dit de laatste route was, die door jullie uitgezet en verzorgd is. Hopelijk komen we elkaar nog bij diverse wandeltochten tegen. Ik wens jullie nog vele fijne wandeltochten toe.
Ook het bestuur van Samen op Pad: Bedankt!
Gr. Heopa

Leave A Comment