Published On: 12 april 2017By 2s Reacties

Almere, 11april 2017

Het is alweer de 5e tweedaagse van Leersum die door ‘Samen op Pad’ georganiseerd wordt. Vandaag was de eerste dag. De start was bij de kantine van Voetbalvereniging HDS Leersum.
Om 10.00 uur startten we liepen door het centrum van Leersum. We liepen door de Kaapse-bossen over-dit-natuurgebied richting Doorn. Onderweg hadden we na ongeveer 6 km een autostop. Hier werd koek en sap uitgedeeld. We liepen verder over de Doornse-Kaapen . De Kaap is een heuvel met een hoogte van 53 meter. Op deze kaap staat een uitkijktoren. De hoogte van deze uitkijktoren was 19 meter, maar in 2006 is de toren vernieuwd en heeft nu een hoogte van 25 meter. Heopa kon het (weer) niet laten om naar boven te gaan om foto’s te maken. Vanaf deze uitkijktoren heb je een prachtig uitzicht over vrijwel de hele Utrechtse Heuvelrug (van de Amerongse Berg in het oosten tot de Domtoren van Utrecht in het westen. Bij mooi weer zie je in het zuiden zelfs de Rijn).
Hierna liepen we naar onze grote rust bij Restaurant ‘Helenahoeve’. Dit is een leuk en gezellig chalet.
Na de rust liepen we naar Doorn. Onderweg zagen we weer diverse bomen. Sommige zijn in het verleden omgewaaid. Van één zo’n boom heb ik een paar foto’s gemaakt. Eén van de afgebroken top, één van de zijkant en één van de onderkant. Deze boom was zeker een paar honderd jaar oud. We zagen prachtige huizen en tuinen. Na 16,5 km hadden we weer een autostop. We kregen hier een pakje fris. Na de stop liepen we weer door de bossen. Soms was de weg geblokkeerd door o.a. omgewaaide bomen. Tja, in dat geval moesten we er maar overheen (zie foto’s). We kwamen nog langs de Graftombe van de familie,  Graftombe-van-Nellesteyn. Deze graftombe is gebouwd in 1818. We kwamen langs de Uilentoren .
Om 15.45 uur kwamen we weer bij de finish aan. Ook nu hebben we weer mogen genieten van de prachtige natuur. Het was echt goed wandelweer met een zonnetje.
Voor nog wat meer info kunt u foto 180 bekijken.
Mijn dank gaat uit naar de parcoursbouwer en het bestuur van ‘Samen op Pad’ voor deze mooie 1e dag van Leersum.
Tot morgen!
Gr. Heopa

2 Comments

  1. Aalt 12 april 2017 at 22:25

    Leuke foto,s van een mooie tocht !!

  2. heopa 13 april 2017 at 08:08

    Dank je wel Aalt, voor je reactie. gr. Heopa. en tot een volgende wandeling

Leave A Comment