Almere, 12 april 2017

Vandaag de 2e dag van de ‘Samen op Pad’ tweedaagse van Leersum.
Voordat het startsein gegeven kon worden, waren er maar liefst vier wandelaars die een oorkonde in ontvangst mochten nemen. Het zijn: Coby van Steeg (voor 24 gelopen tochten), Rina Prins-Bourgonje (voor 2 x 24 gelopen tochten), Hans Mulder (168 gelopen tochten!) en Corrie Heijnekamp ( 4 x 24 gelopen tochten). Nadat zij in het zonnetje gezet waren, werd het startsein gegeven en kon de wandeltocht beginnen.
Via de bossen liepen we naar de Amerongseberg. We passeerden diverse heuveltjes. Het hoogste punt was 65 meter. Het was echt genieten van deze mooie omgeving.
Na 5,5 km hadden we een kleine autostop. Er werd een pakje fris uitgedeeld. Via het beschermd natuurgebied ‘Hoge Ginkel’ liepen we naar de grote rust. Deze rust was bij bar-restaurant ‘Het Leersumse Veld’. We werden gastvrij ontvangen mochten ons eigen meegenomen brood opeten.
Na de lunch liepen we richting de Leersumse plassen. Dit is een groot natuurgebied met kleine vennetjes. Na 19 km hadden we weer een autostop. Dit keer werd er koek en fris uitgedeeld. Na deze traktatie vervolgden we onze route en kwamen we langs een groep koeien met kalfjes. Dit was erg leuk om te zien, en ik kon het dan ook niet laten om er wat foto’s van te maken. We moesten nog een aantal keren heuveltje op en af, maar daarna ging de route weer richting de finish.
Ondanks dat de weersverwachting niet optimaal was, hebben we een mooie en droge wandeldag gehad. We hebben weer mogen genieten van de Nederlandse natuur. Ik zou er nog heel veel over kunnen schrijven, maar ik raad u aan om de foto’s te bekijken. U kunt dan zelf zien hoe mooi deze wandeltocht was en met ons nagenieten van deze twee dagen.
Mocht u niet in de gelegenheid zijn geweest om deze wandeltocht te lopen, dan is het zeker de moeite waard om dit alsnog eens te gaan doen.
Als herinnering aan deze 5e tweedaagse van Leersum kregen we een mooi vaantje.
Ik wil ook nu weer de parcoursbouwer en het bestuur van ‘Samen op Pad’ hartelijk bedanken voor deze mooie tweedaagse wandeltocht. Heopa heeft weer genoten.
Wilt u ook graag eens op een woensdag meelopen? Kijk dan op “Ssamen-op-Pad-wandelen” en wandel eens met ons mee! U bent van harte welkom!
Gr. Heopa

4 Comments

 1. Ria van Ravenhorst 13 april 2017 at 06:16

  Mooi Henk. Je heb weer goed je best gedaan.

 2. heopa 13 april 2017 at 08:10

  Goede morgen Ria. dank voor je compliment, ja het was een prachtige wandeling. met veel lachen .
  Gr Henk / heopa

 3. Coby Van steeg 13 april 2017 at 08:48

  Hoi henk prachtige fotos van deze 2 dagen mooi verslag. We hebben weer genoten. Groetjes

 4. heopa 13 april 2017 at 11:31

  Dag Coby, Deze wandeldagen hebben we weer kunnen genieten van de mooie routes en voor al ook de natuur!
  Maar niet vergen de moppen tapster, die menigeen de lachspieren liet werken. soppen, soppen, enz.
  gr Henk

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.