Almere, 25 november 201

Vandaag ging ik naar Apeldoorn om de Pepernotenwandeling, verzorgd door A.W.V. de Trekvogels, te gaan lopen. Toen we de kantine van de Trekvogels binnenkwamen, stonden de pepernoten al op ons te wachten. We schreven ons in en namen een kopje koffie met een speculaasje. We mochten een kwartier eerder starten. Het was droog weer met temperaturen ronde de nul graden. De eerste lus van de 10 km ging via Stadspark Berg en Bos. Vlak voordat we het bos ingingen, zag ik een oude 4 cilinder Volvo uit 1962 staan. Ik maakte hier (voor de liefhebber) even een foto van. We liepen verder en kwamen in het Gelders landschap de Leemkuil. Na 10 km bereikten we blokhut ’t Toppunt van Scoutinggroep JJB waar we onze rust hadden. Na een bekertje koffie/thee gedronken te hebben, gingen we weer verder en begonnen we aan de tweede lus. We liepen door het Ordenbos met zijn vele heuveltjes en dalen. In dit gebied werd ook een stuk van de Apeldoornse 4 Daagse gelopen. Nadat we door dit mooie natuurgebied gelopen hadden, kwamen we weer bij ’t Toppunt. We zagen daar een paar knechten van…….. lopen. We liepen naar binnen en daar stond een hulp sinterklaas. Natuurlijk moest hij ook even op de foto en wat hij allemaal aan een wandelaarster vertelde? In ieder geval was het leuk, want zij had duidelijk lol (zie foto’s ). We aten hier nog een lekker kopje soep met ons eigen brood en toen was het weer tijd om verder te gaan. We liepen via een gedeelte van Ugchelen, waar ook elk jaar de zweintjestocht wordt gehouden. Komend jaar wordt deze tocht op 24 en 25 februari 2018 gehouden. Deze tocht is zeer de moeite waard.
We liepen door natuurgebied De Eendrachtspreng waar diverse beekjes zijn. Zo kwamen we weer in Apeldoorn. Hier zette ik nog even een kunstwerk op de foto en daarna liepen we richting de finish. Voordat we deze bereikten, kregen we nog even een hagelbuitje op ons hoofd. Bij de finish liepen we het clubgebouw van de Trekvogels weer in. Verrassend was dat sinterklaas met zijn knechten ons had ingehaald en ook al binnen waren.
Een aantal dappere kinderen kreeg een medaille voor hun gelopen wandeltocht.
Ik kan weer zeggen dat ik een zeer mooie ‘Pepernotenwandeltocht’ heb gemaakt door het Gelders Landschap.
Heopa wil iedereen hartelijk bedanken die deze tocht mogelijk heeft gemaakt.
Het was een mooie route.
Gr. Heopa

4 Comments

 1. Ria 27 november 2017 at 07:26

  Mooie foto’s Henk van een mooie tocht.

 2. heopa 27 november 2017 at 08:43

  Dank je wel Ria, het was inderdaad een mooie wandeling.
  En tot het laatst goed weer.
  Gr. Henk

 3. joke 3 december 2017 at 15:31

  vandaag nog nagenoten van deze wandeling. Prachtige foto`s van een prachtige tocht.Hoewel ik deze tocht vaker heb gelopen, was hij toch weer anders als andere jaren, denk ik…… Als we 5 min. eerder binnen waren geweest hadden we de hagelbui gemist. Volgend jaar weer.

 4. heopa 3 december 2017 at 19:16

  Dag joke, dank je wel voor je reactie.
  Ach en die hagel kregen we als beloning.
  voor de prestatie die we geleverd hebben.
  Gr. Henk

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.