Almere, 5 december 2018

Voor de wandeling van vandaag, Achtje Soest,  moesten we verzamelen bij Atletiekvereniging Pijnenburg in Soest. Voordat we aan de wandel gingen, kwam er nog iemand aanlopen. Het was de enige echte Hulp Sinterklaas. Hij had het heel druk deze dag, dus hij kwam even snel om de wandelaars een fijne wandeldag toe te wensen. De Pieten konden er helaas niet bij zijn, want zij hadden eerst nog andere werkzaamheden.

Om 10.00 gingen we dan van start. We gingen over het spoor en kwamen direct in het duingebied van de Lange Duinen met de zandverstuiving. Na diverse keren geklommen te hebben, liepen we via het bos en heidegebied om de Korte Duinen heen. Op 6,5 km hadden we een auto rustpost. We kregen een pakje fris en een lekker stuk speculaas. Een stukje verder bij de rustpost staan een paar mooie zwammen. Een paar wandelaars gingen eropaf om wat foto’s te maken en natuurlijk ging Heopa er ook naar toe voor een paar mooie kiekjes. We vervolgden de wandeling. Via het bos liepen we met een lus langs de Kort- en Lange Duinen. Onderweg liepen we om een heuvel waar bovenop een oud stenen gebouwtje staat waar vleermuizen hun plek gevonden hebben.We kwamen weer bij de Atletiekvereniging Pijnenburg waar we de grote rust hielden. De eerste lus zat er op. Na de lunch gingen we de andere kant op. We liepen door het prachtige bosgebied richting Den Dolder. Net voor Den Dolder gingen we rechtsaf en liepen we naar de parkeerplaats van het Dennendal. Hier hadden  we op 19 km een kleine autostop en kregen we allemaal een lekkere mandarijn. Een paar meter verder zagen we een gedenkteken. Dit gedenkteken staat daar ter herinnering aan zes mensen die daar omgekomen zijn ( u kunt op de foto’s de tekst lezen die hierbij hoort). Toen we weer verder gingen begon het, zoals al voorspeld was, een beetje te regenen. Al snel kwamen de paraplu’s tevoorschijn en ging de regencapes aan. Gelukkig viel het mee en trok de meeste regen langs ons.

We bereikten de finish en zo kwam er een eind aan deze mooie natuurwandeling.
Iedereen ging snel naar huis, want veel wandelaars gingen een nog een gezellige Sinterklaas avond tegemoet.
Ik wil het bestuur van Samen op Pad en de parcoursbouwer met zijn team (de twee dames die de autorust verzorgden) bedanken voor deze mooie wandeling en de goede verzorging.
Hartelijke groet van Heopa!

2 Comments

 1. Aalt koopman 6 december 2018 at 15:58

  Hoi Henk,
  mooie foto’s van een bosrijk en zanderig parkoer

  Groeten uit Putten

 2. heopa 6 december 2018 at 22:50

  Dank je wel Aalt.
  Ja door het zand was ook voor mij dit keer zwaar. maar toch weer een mooie wandeling.
  helaas voor lopig voor mij de laatste ( zeker van dit jaar)
  Ik Eigen weis, heeft te lang door gelopen , met pijn in mn voeten.
  En nu mag ik even niet wandelen mede door een onsteking in mn pezen onder mn voeten.
  Ik liep wel maar niet pijn loos. gaat wel weer over. gr Henk

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.