Almere, 14 oktober 2020

Op vrijdag 9 oktober kreeg ik via de e-mail een persbericht toegestuurd,
waarin stond dat Almere een nieuwe bewegwijzerde wandelroute rijker is.
Wethouder Veeningen en Hans Prins hebben op 9 oktober deze nieuwe wandelroute digitaal geopend.
U kunt hier  Vimeo.  het filmpje van deze opening bekijken. De Hans Prins-wandelroute is vernoemd naar Hans Prins als eerbetoon voor al zijn inspanningen om Almere op de kaart te zetten als wandelstad. Het startpunt vindt u bij het nieuwe VVV Servicepunt in Almere Buiten. Deze route sprak mij direct aan, dus besloot ik om deze te gaan lopen.
Ik ging vandaag op de fiets naar het startpunt in Almere Buiten. Ik liep naar het winkelcentrum en ging richting de Molenbuurt om vervolgens door het Oostrandpark te gaan. Ik ging over de N702 richting de Oostvaarders plassen. Hier is een uitkijkpost met een restaurant wat helaas door Corona nu gesloten is. Buiten staan diverse bankjes en ik nam hier even mijn pauze. Na de pauze liep ik verder door de Oostvaardersplassen en het Oostvaardersbos. Bij een heuvel die als uitkijkpost dienst deed, maakte ik wat foto’s van de omgeving. Helaas was er geen vogel of ander dier te zien. Ik zag wel wat zwammen. Op sommige plekken hadden de bomen al hun herfstkleuren. Ik kwam bij de Oostvaardersdijk waar je met helder weer aan de andere kant van het Markermeer en het IJmeer de plaatsen Volendam en Marken kunt zien liggen. Een stukje verder op de dijk is gemaal Blocq van Kuffeler Gemaal_De_Blocq_van_Kuffeler welke in 1967 geopend is.
Een klein stukje verder is het bezoekerscentrum van  Bezoekerscentra/de-Trekvogel/3 . Binnen is een expositie en er ook gelegenheid om even te pauzeren. Men is hier heel gastvrij. Als de koffie op of oud is, wordt er weer verse koffie voor de klanten neergezet. Ik vervolgde de route en liep via de Lepelaarsplassen richting het Schatteneiland waar nu een nieuwe camping, Waterhout, is. Deze camping was eerst bij het Weerwater vlakbij de A6, maar hier wordt nu de Floriade gebouwd. Ik ging verder langs de Hogevaart en onder de N702 door richting het Bos der Onverzettelijken. De route gaat niet door dit bos maar erlangs. Wel kwam ik langs het monument van Stichting Samenwerkend Verzet. Ik ging verder over de Hogevaart en liep richting Yanmar Stadion. Vlak voor de stadion gaat de route richting Almere Buiten. Ik liep nog even langs sportpark Polderkwartier en Polderpark en moest rechtsaf naar de finish.
Zo zat de 20 km er weer op. Het is een mooie route die over verharde wegen gaat. Fietsers kunnen deze route dus ook gebruiken. Ook voor gezinnen is deze route leuk om te lopen of te fietsen.

Ik wil de gemeente, Wethouder Maaike Veeningen, Almere City, het VVV en Hans Prins bedanken voor deze mooie route.
Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.