Published On: 8 september 2022By 2s Reacties

Almere-stad, 8 september 2022
Vanmorgen was een ochtend waarop ik om 8.10 uur al te horen kreeg dat mijn suikerspiegel en  cholesterol na lange tijd weer goed is. Ook kreeg ik te horen dat ik wat ouder aan het worden ben en, met andere woorden, daardoor dus met bepaalde dingen verder moet leren leven. Het is inderdaad zo dat ik 74 ben, maar dat wil niet zeggen dat ik op een stoel moet blijven zitten. Integendeel! Het advies van de huisarts is om, mede voor mijn gezondheid,  te blijven wandelen. Zo besloot Heopa om na de lunch naar de Floriade te gaan.  Heopa heeft een abonnement en kan dus zo vaak als hij wil naar de Floriade. Vandaag was dus de vijfde keer. Het is ongeveer 2 km lopen naar de Floriade, maar al meer dan een jaar zijn er veel fiets- en voetpaden door de aanleg van de Floriade afgesloten waardoor Heopa zo’n 3,5 km extra om moest lopen.  Bij de ingang van de Floriade ging Heopa dit keer linksaf en kijkt u eens hoe mooi de gevel van de Floriade is geworden. Ik heb de gevel een keer van beneden naar boven gefotografeerd en een keer op afstand. Het ziet er prachtig uit! Ondanks de warmte en de droogte staan er nog veel planten in bloei. Elke keer als ik er ben, valt het paviljoen-Thailand ,  mij op. Het wordt altijd heel netjes bijgehouden. De bootjes in het water, maar ook de andere kant op de wal is goed gevuld met planten en bloemen met daarachter de grote draak. Ook binnen ziet het er keurig uit. Heopa mocht de twee dames op de foto zetten en ik heb hen mijn kaartje van de website gegeven. Helaas konden we elkaar niet goed verstaan, maar een andere wandelaar heeft hen een klein beetje uitgelegd wie ik ben en over mijn website verteld. Ik hoop dat de dames het een beetje begrepen hebben. Bij paviljoen Circuloco was een houtbewerker bezig met het maken van een nieuw kunstwerk (zie foto’s). Hierna besloot Heopa om een ritje met de kabelbaan te maken. Ik ging heen en terug en zo kon ik vanuit de gondel, door een stukje niet afgeplakt glas, wat foto’s maken. Ondanks dat de foto’s niet heel scherp zijn, zijn ze wel de moeite waard. Hierna vervolgde Heopa de route over het Floriadeterrein. Je komt het één na het andere prachtige kunstwerk tegen. Heopa kwam ook langs het gezamenlijk schooltuinenproject Almere en Amsterdam. Een paar bezoekers wilden graag op de foto en natuurlijk is dat voor Heopa geen probleem. Ook zij kregen een kaartje zodat zij de foto gratis kunnen downloaden van de website. Een stukje verder op de expo Nederlandse Tuinbouw vindt u Treeport Zundert. Ook dit is prachtig om te zien. Heopa kon het niet laten om nog even langs Paviljoen Fruitful City te gaan en Fruithal Smits. Hier mag je een stukje appel proeven en Heopa kreeg dan ook een vers geplukt appeltje aangeboden (zie foto). Hierna liep Heopa door naar het prachtige kascomplex The Green House waar allerlei soorten schitterende planten en bloemen staan. Ook hier waren een paar mensen die even door Heopa op de foto gezet wilden worden. Zowel Heopa als deze mensen vonden dit leuk.
Dit keer ging Heopa met de rondvaartboot over het Weerwater naar de stad en hierna lopend naar huis. Ik heb al eens eerder geschreven dat ik (Heopa) geen fotograaf ben. Ik doe dit puur omdat het een hobby is. Dit geldt ook voor het schrijven van mijn verslagen. Het belangrijkste voor mij is dat ik anderen mag laten zien hoe goed en fijn wandelen is. Vanmorgen zag Heopa het ook niet echt zitten om te gaan wandelen, maar door te wandelen kun je genieten van de omgeving en de natuur. Je kunt mooie oude steden en dorpen bekijken. Door er rustig doorheen te wandelen en goed om je heen te kijken zie je meer dan als je er doorheen rijdt of rent. Je komt met een goed gevoel weer op de plaats van bestemming aan en hebt weer fijne herinneringen gemaakt.
Hopelijk ervaart u dat ook. Graag tot een volgende wandeling (waar dit ook mag zijn). En dat mag ook wel eens geschreven worden dank aan mijn oudste dochter die mij help met het verslag, daar ben ik heel blij mee.
Gr. Heopa

2 Comments

 1. Edith 16 september 2022 at 17:53

  Wat een mooie foto’s heeft u gemaakt. Ik heb een tijdje met u staan kletsen bij de kabelbaan ! Super dat u zo enthousiast was en ik wens u nog veel wandel plezier. Groetjes van Edith, de kabelbaan host.

 2. heopa 20 september 2022 at 10:33

  Dag Edith,
  Sorry dat ik een beetje laat reageer.
  Dat komt mede dat mijn bijde ooken aan staar tegelijk zijn geopereerd.
  Heel hartelijk bedankt voor de reactie.
  Van af het begein (eigenlijk voor die tijd al heb ik geprobeerd om de Floriade zo pocitief in het licht te zetten.
  En vind het ook heer erg dat er ander personen zijn die daar anderes over denken .
  Ik /Heopa komt zeker nog eeen keer langs voor de sluiting.
  En hopelijk oon nog vele anderen. hartelijke groeten van henk van der sanden/ Heopa

Leave A Comment