Almere, 12 november 2021

Het is ondertussen alweer een paar weken geleden dat ik een wandeltocht gelopen heb.
Mijn motto is nog steeds dat wandelen goed is voor iedereen. Ik weet echter uit ervaring ook heel goed dat het soms moeilijk is. Vooral als je gezondheid tegenzit en het overkomt je dan ook zomaar. Hoewel ik nog niet helemaal in orde ben, heb ik mede op advies van de arts vandaag toch mijn wandelkleding en wandelschoenen aangetrokken. Na zo’n lange pauze moeten de spieren natuurlijk ook weer op gang komen. Ik wilde vandaag een wandeling maken tussen de A6, langs de Hoge Vaart, de Waterlandse weg (N305) en de A27. Als u mij via mijn website volgt, ziet u foto’s van deze route die u bekend voorkomen. Het verschil zit in de jaargetijden en diverse veranderingen langs de route. Zo wil ik u graag de voortgang laten zien van de brug over de Waterlandseweg (N305) en de Hoge Vaart ter hoogte van landschapskunstwerk De Groene Kathedraal en bedrijvenpark Stichtsekant.
Vanuit Filmwijk (Weerwater) ging ik onder de A6 door, langs het kasteel (ruïne) van Almere, over de Lange Wetering, onder de N305 door en over de Tuibrug van de Hogevaart. Hierna ging ik rechtsaf het Watersnippad op. Het Watersnippad gaat over in het Leeuwerikpad. Ik ging onder de Vogelbrug door en vervolgde het Leeuwerikpad tot de Brug waar het Kapittelpad begint. Het fiets/wandelpad gaat over de brug. Ik heb wat linkjes gezocht van o.a.  Provincie Flevoland. /fietsbrugwaterlandseweg/ , en Omroep Flevoland.
Het is een afgesloten bouwterrein dus het is verboden om hier te komen. Ga hier dus alstublieft ook niet naar toe tot het officieel geopend is. Heopa heeft al diverse malen over Almere en deze in aanbouw zijnde brug geschreven en heeft daardoor voor één keer toestemming gekregen om er te kijken (zie foto’s). Vervolgens liep ik door het Cirkelbos en langs de Overgooischezoom. Op 12 november 2021 staan hier de krokussen in bolle bloei. Ook stonden er nog twee zwammen (zie foto’s). Heeft de natuur soms ook last van Corona? De route ging verder langs de Waterlandse tuinen en vervolgens liep ik via het Vliegerpark weer naar het Weerwater in Filmwijk.
Zo kwam na 20 km lopen een einde aan deze route. Ik had er best tegenop gezien, omdat het voor mij lichamelijk zwaar was, maar ik ben blij dat ik deze route gelopen heb. Ik kijk al heel lang uit naar de opening van deze brug, zodat ik u kan uitnodigen om ook over deze brug te wandelen.
Wandelen is en blijft gewoon goed voor de gezondheid.

Hopelijk tot gauw!
Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.