Almere 18 en 20 juli 2023
Dit keer een verslag van twee dagen wandelen in Almere.
Mede door diverse afspraken, en gezondheid. Heopa probeert te blijven wandelen dat is goed en gezond, maar soms lukt het even niet.
De eerste op 18 juli, van uit Filmwijk richting Spanningsveld daar onder de A6 Via beginbos naar Kromslootpark. Een schitterend natuurgebied. En vervolgens de Gooimeerdijk west naar het centrum van Almere – Haven.  En langs sportpark de Marken weer terug onder de A6 door naar Filmwijk.

Op 20 juli van Filmwijk richting Tussen de Vaarten (moest daar even bij de Waterlelie) wat op halen. Daarna doorgelopen tot de Tussenring de N703 over de lagevaart Spoorbrug. Zo naar het centrum van Almere – buiten. Na m’n pauze gaat mijn route verder, achter de Molenbuurt om en Na de N702 richting Wilgenbos. De naam zegt het al dit bos staat vol Wilgenbomen door de storm op 5 juli 2023zijn hier ook veel Wilgenbomen geknakt, Zie de foto’s. Maar kijk er staan ook veel Bramenstruiken Heopa heeft er een paar geplukt en lekker op gegeten. De route komt bij de Houten Wilgenbrug over de Lagevaart. Die Heopa over moet. En komt zo op het Wilgeneiland. Even verder is de Vaartsluis, waar een klein bootje de sluis verlaat en een grote boot de sluis in vaart. Zie de foto’s. Toen Heopa, nog was gingen we in Amsterdam noord naar de Oranje sluizen om daar naar de boten te kijken, (dat was heel indrukwekkend) De route loopt nu door de Vaartsluitbos naar de buitenring N702 hier gaat mijn route onder door en richting Hanny Schaftpark en naar Filmwijk.
Via de foto’s kunt U/jij zien dat Almere heel veel mooie wandel plekken heeft en heel veel groen.  Met wandelen ziet U/jij veel meer dan met de Auto of ander vervoermiddel.
Namens Heopa welkom in Almere.
Groetjes van Heopa.

   

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.