Almere-Stad 6 januari 2021

Als eerste wil ik iedereen een goed en gezond 2021 toewensen.
Ik wilde vandaag wandelen, maar wist nog niet zo goed waar ik naar toe zou kunnen lopen. De weersvoorspellingen waren niet echt goed.
Uiteindelijk besloot ik om in Almere te blijven en zomaar te gaan lopen. Ik startte in Filmwijk en liep richting de A6 en kwam langs het kasteel (ruïne). Ik kon niet rechtdoor om De Lange Wetering via de brug over te steken , omdat deze afgesloten is. Ik moest dus 2 km omlopen. Ik ging richting de Gooimeerdijk-Oost. Rechts kun je de wijken De Grienden en de Meenten zien en links de Waterlandse tuinen. Dit complex is opgericht in 1977 door de bond van Volkstuinders en telt 358 tuintjes. Je mag hier een tuinhuisje opzetten van 28 m2,  een schuurtje en een kweekkas. Het waren toen vooral Amsterdammers die zich hiervoor hadden ingeschreven. Tussen 1 april en 30 september mag je over dit complex wandelen.
Eenmaal op de dijk aangekomen, kun je het centrum van Almere Haven met de havenkom en de oudste wijk De Werven zien. De eerste bewoners kwamen hier in 1976 wonen. Dit keer koos ik ervoor om alleen een klein stukje door het centrum van Almere Haven te lopen (waar de grote kerstboom nog stond) en niet door de wijken. In het centrum vind  je ook de oudste middelbare school (De Meergronden) van Almere. Deze school bestaat al 40 jaar.
Het was nog steeds goed wandelweer en ik besloot door te lopen. Via Gooimeerdijk-West liep ik door
De Velden (een nog vrij nieuwe wijk) naar het Beginbos en door het prachtig gerenoveerde Kromslootpark. Het Kromslootpark is het oudste park van Almere en is in 1974 aangelegd. Op sommige plekken is men nog steeds bezig om het park op te knappen. Via het park kwam ik bij de Hollandse brug. De Hollandse brug verbindt de Flevopolder met, zoals men dit noemt, het oude land.
Als je onder de A6 door gaat, zie je de woonwijk Almere Poort en Almere Duin. Via de Oostvaardersdijk kwam ik bij natuurgebied Almere Pampus en de wijk De Noorderplassen. Ik ging hier onder de Hogering door en liep door het Beatrixpark, het Den Uylpark en het centrum van Almere Stad terug naar Filmwijk. Ik heb wat infoborden met teksten op de foto gezet, zodat u meer info krijgt over de omgeving. Door het jaargetijde is alles nu bijna kaal, maar ik kan u verzekeren dat als alles weer in bloei staat, dit een route is waarvan je echt kunt genieten.

Zo heb ik mijn eerste wandeling (die toch langer geworden is dan verwacht) in 2021 gelopen.
Het was echt de moeite waard.
Op de website kunt u ook nog andere wandeltochten vinden die ik in Almere gemaakt heb.

Gr. Heopa

2 Comments

  1. Daniëlle Akkerman 9 januari 2021 at 17:55

    Mooie foto’s👌🏻 Almere heeft mooie plekjes☺

  2. heopa 15 januari 2021 at 17:23

    Dank je wel Danielle voor je reactie. Gr Pa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.