Almere-stad, 28 februari 2022

Ik (heopa) kon pas na de lunch een wandeling maken en ik dacht aan een wandeling van 20 km in en rondom Almere. Via Filmwijk liep ik langs het Weerwater. Ik ging een stukje de Weerwaterbrug op om wat foto’s te maken. Deze brug gaat pas open als de Floriade opengaat. Mijn route ging verder langs het Flevoziekenhuis richting het nieuwe (in aanbouw zijnde) strandje van Almere. Men schiet al aardig op. Ik ging verder naar het Stadspark dat ook bijna klaar is. Het ligt tussen het stadhuis en de bibliotheek. Ik kwam uit op het Stadhuisplein en ging vervolgens via de Stationsstraat naar het station. Ook hier is men nog aan het werk, waardoor het looppad slingerend tussen de werkzaamheden door loopt. Boem! Plotseling lag ik languit. Een rubberen loopplaat (mat) lag een   stukje omhoog omdat er een waterslang onder lag en ik had dit niet gezien. Het kostte me even wat moeite om op te staan, maar het lukte en ik ging toch weer verder. Aan de andere kant van het station staat het Carlton (gebouw) ook wel bekend als WTC Carlton Almere. Ik ging daar naar binnen om mijn handen te wassen en een pleister op beide handpalmen te plakken en ik raakte met iemand in gesprek over mijn wandelingen en over Almere. Ik liet weten dat het mijn wens was om een keer naar boven te mogen gaan om foto’s te maken. Degene die hierover ging, was ergens anders in het gebouw, maar toevallig kwam hij net de trap af lopen en kon ik hem even aanspreken. Na een babbeltje zei deze mijnheer dat we met de lift naar boven gingen. Hij vroeg of het mij lukte om nog een trap op te gaan zodat we op het dak konden komen. Ondanks dat ik nog pijn had, kon ik de trap op om te genieten van het uitzicht en foto’s te maken. Kijkt u maar eens op de foto’s: Wat een uitzicht! Ik zag de Oostvaardersplassen, de mast bij Lelystad-Haven en de zendmast in Hilversum. Ook zag ik het Weerwater en op de achtergrond de in aanbouw zijnde Floriade. Het was mooi weer, maar er zat vocht in de lucht waardoor de foto’s niet helemaal scherp zijn, maar wat een belevenis was dit. Minister Hugo de Jonge was vorige week nog op de 32e verdieping aanwezig om over de nieuwe wegverbinding naar Amsterdam te praten. De groene lijnen op de kaart moeten de nieuwe wegen worden. Dit kunt u zien op de foto’s (nummer 57 t/m 61). Via deze weg wil ik nogmaals hartelijk bedanken voor de gelegenheid die ik gekregen heb om foto’s vanaf het dak te maken. Ik vond het echt top!

Eenmaal beneden liep ik via de Grote Markt naar het Weerwater en van hieruit liep ik langs  het water en Stedenwijk richting de Floriade. Iedere keer als ik hier langs loop, is de weg/route weer veranderd door de werkzaamheden die nog plaatsvinden. Op de foto’s kunt u zien hoever men nu gevorderd is. Het is leuk om dit eens te vergelijken met eerdere foto’s die ik gemaakt heb en die op mijn website staan. U kunt dan ook zien hoe mooi Almere wordt/is.
Ik vervolgde mijn wandeling en nam de korte route. Ik ging over een dijk/talud die men aangelegd heeft langs de A6 en ik kwam langs het gebouw waar de gondels hangen. Ook zij wachten op de opening van de Floriade. Nu hopen dat er veel mensen komen om een ritje te maken. Ik ging weer over de A6 en ook hier langs het Weerwater richting Filmwijk is het opgeknapt. Het riet is weg en je ziet nu twee eilandjes waar een aalscholver stond. Het was mooi om te zien. Ik maakte nog even een foto van de boom met de blauwe lucht en kwam aan het eind van deze bijzondere wandeling.

Graag tot een volgende keer!
Gr. Heopa

4 Comments

 1. Ravin Abdoelhak 2 maart 2022 at 23:46

  Beste Henk,

  Fijn dat u heeft genoten van mijn rondleiding in het WTC en de ronde op het dak.
  Ik moet u wel even corrigeren dat het minister Hugo de Jonge was die bij ons in het WTC is geweest.

  Hopelijk bent u een beetje opgeknapt na de val en kunt u weer iets beter lopen.
  Wellicht tot een volgende keer.

  Met vriendelijke groet,
  Ravin Abdoelhak
  Center manager WTC en Regus Almere

 2. heopa 3 maart 2022 at 09:41

  Dag Ravin Abdoelhak,
  nogmals heel hartelijk dank voor de rond leiding , en dat ik boven foto’s mocht maken.
  Ik vond het een hele eer.
  Er zijn de volgende dag nog wel foto’s gemaakt maar gelukkig niets gebroken.
  Onder tussen gaat het langzaam wel weer de goede kant op.
  Ik heb de naam van de minister ook aan gepast.
  Dank U wel voor deze corectie.
  Gr. van Henk van der Sanden/Heopa

 3. Marrie 16 maart 2022 at 11:52

  Hoi Henk
  Ik ben eindelijk weer eens wezen kijken op hé Opa ik vind je foto’s mooi heb nog gekeken of ik vanaf het wtc mijn huis kon vinden, maar niet gelukt. Henk ga vooral zo door met wandelen en foto’s maken.
  groeten je zus

 4. heopa 16 maart 2022 at 22:52

  Dag Marrie, dank je wel voor je reactie.
  Mocht de gelegenheid weer voor doen , dan zal ik proberen jullie huis beter op de foto te zetten.
  groetje je broer.

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.