a

Almere, 19 mei 2023
Vandaag heb ik weer een route gelopen in Almere. De route ging via het Utopia Eiland langs de ruïne van Almere en via het Kerkuilenpad naar de Kemphaan en dan langs de Hogevaart weer naar Filmwijk. Ondanks dat de Floriade voorbi is, staan nog steeds veel mooie bomen, planten en struiken. Ook het Utopia Eiland is grotendeel gespaard gebleven. Uit goed ingelichte bronnen heb ik begrepen dat dit de komende 10 jaar ook zo zal blijven.
Dit keer mocht Heopa over de akkers lopen van Utopia Eiland. Er is ook een hoppeveld. Wanneer de hoppe rijp is om te oogsten wordt er door de enige echte brouwerij in Almere (brouwerij Stijl) Almeers bier gemaakt. Ook op de akkers kunt u/jij jonge plantjes (o.a. tuinboontjes, radijsjes en stengels asperges en nog veel meer) zien opkomen. Vandaag werd er maïs gepland. Voor meer info kunt u hier klikken. Na dit prachtige gedeelte liep mijn route zigzag over het terrein richting de A6, over het viaduct. Aan de andere kant van de A6 is ook nog het één en ander te zien van de Floriade 2022 (zie foto’s). De meeste mensen weten niet dat dit ook een mooie stukje park is. De route ging verder via het in aanbouw zijnde kasteel van Almere, het Kerkuilenpad naar de Kemphaan. Heopa vindt dit een heel mooi wandel-/fietspad. De route kwam uit bij Dierenpark Almere Jungle. Heopa liep verder over het terrein van De Kemphaan. Ook hier is van alles te zien en te beleven. Vervolgens liep de route via het Vier Bruggenpad weer richting Filmwijk.
Dit was een zelfbedachte route van Heopa en hij hoopt dat u via de foto’s en verslag ook kunt genieten van deze mooie route.
Graag tot een volgende keer!
Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.