Almere, 12 september 2020

Vandaag ben ik weer vroeg opgestaan om met de auto naar Luttenberg te rijden. Bij Café Spoolder startte ik met de 3e etappe van de alternatieve Sallandse 4 Daagse. De route ging langs de kerk en langs de Lourdesgrot. Lourdesgrot_(Luttenberg)  Via het Pastoorbos liep ik langs de Mariakapel welke in 1929 in het bos gebouwd is. Ik ging verder door het Luttenbergse bos en de heide. Er waren flinke heuvels en dalen en verschillende mooie vergezichten.
Na ongeveer 7 km ging de route een gedeelte over het terrein van vakantiepark Landal. Vervolgens stak ik de Oude Deventerweg over en ging verder over de Hellendoornse berg. Ik kwam weer in een prachtig stuk bos en halverwege kwam ik uit bij een zandkuil. Je mag er omheen lopen, maar het is leuker om naar beneden te lopen en dan aan de andere kant weer omhoog en natuurlijk deed Heopa dat ook. Ik zag nog meer wandelaars die dit ook deden (zie foto’s). Een stukje verder kwam ik bij hotel De Uitkijk waar ik een stempel in mijn boekje kon zetten. Hierna liep ik naar Hellendoorn. De route bleef langs de rand van de bebouwde kom lopen en helaas niet door het centrum. Al snel ging ik het bos weer in waar ook pretpark Hellendoorn ligt. In de verte hoorde ik al kinderen die in de achtbaan zaten van plezier gillen. Ik kwam langs Sanatorium-Kronnenzommer-in-Hellendoorn . 
Een stukje verder in het bos zijn heel veel bomen omgezaagd en ik ging op een paar boomstammen zitten om even te pauzeren en een boterham te eten. Na mijn pauze ging ik verder en de route ging
om een gracht(je) waar alleen water in staat als het heel flink geregend heeft want er komt geen sloot op uit. Ik zag de wandelaars weer die ik in het begin ook had gezien en we liepen samen (volgens de regels) naar de finish. We zagen nog een paar zwammetjes op een bijzondere ondergrond. Bent u al nieuwsgierig? Dan kunt u naar de foto’s kijken.
Zo kwamen we weer in Luttenberg en zat de 3e etappe van de alternatieve Sallandse 4 Daagse er weer op. En…..ik heb deze keer bijna niet verkeerd gelopen!
Wat een afwisselende route met veel bos, klimwerk en prachtige natuur was dit.

Graag tot de volgende keer!

Gr. Heopa

 

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.