Almere, 11 oktober 2017
Vandaag liepen we met Samen op Pad een tocht door de mooie natuur in de omgeving van Amersfoort.
We vertrokken om 10.00 uur vanaf de kantine van voetbalvereniging Amsvorde. We kwamen
al snel langs een bijzondere Rijksmonumenten-monument-Duiventil. Een stukje verder liepen we langs Dahliatuin Soesterkwartier (Er blijken er minimaal drie van te zijn in Amersfoort). De Dahliavereniging (Leusderkwartier deze was op 17 Km) is in 1954 opgericht. Deze tuin is ca. 3000 m2 groot. Driekwart van deze tuin is ledentuin en een kwart is donateurstuin. Een deel van de ledentuinen zijn volkstuinen. De vereniging heeft ongeveer 60 donateurs. In ruil voor de donatie krijgen de donateurs tijdens het seizoen elke zaterdag een bos dahlia’s mee naar huis.
De tuin ziet er prachtig uit. We liepen verder door het Beekdal. Dit is ook een prachtig natuurgebied met veel paddenstoelen en zwammen. We kwamen uit bij de A28 en liepen via een groenstrook langs de weg. De weersvoorspellingen waren niet zo best, maar gelukkig hadden wij mooi, droog wandelweer. De SOP tocht zou echter de SOP tocht niet zijn als we niet even flink konden soppen. Dit pad was dus echt een SOP pad. Aan het eind van dit pad moesten we een brug over. Er waren wat wandelaars achtergebleven en op de brug werd er op elkaar gewacht. De wandelaars die moesten wachten, stonden keurig naast elkaar op een rij. Dit was wel even leuk moment voor een foto. Vervolgens gingen we onder de A28 door en we kwamen in natuurgebied De Schammer. Hier was een autorust waar een lekkere koek en wat fris werd uitgedeeld. Na de autorust vervolgden we de route en via Heiligenbergerbeek en de Paradijsbrug kwamen we bij Kantine Amsvorde waar we de grote rust hadden. We hadden toen 16 km gelopen. Na de rust gingen we de andere kant op en kwamen bij  Belgenmonument-(Amersfoort)      We kregen hier de gelegenheid om even rond te lopen en foto’s te maken. We liepen verder en kwamen weer bij een autostop waar we een versnapering kregen. Via landgoed De Treek liepen we naar de finish.
Wat was het vandaag weer een prachtwandeling. We hebben verschillende natuurgebieden met beekjes gezien. Door de tijd van het jaar konden we ook genieten van de zwammen en paddenstoelen. De ene nog mooier dan de andere. Veel wandelaars hebben genoten van deze tocht.
Mijn dank gaat uit naar de parcoursbouwer en het bestuur van Samen op Pad.
Graag tot de volgende wandeling.
Gr. Heopa

4 Comments

 1. Aalt koopman 11 oktober 2017 at 21:47

  Hoi Henk, Alweer een mooie fotoreportage op deze droge sopdag !!

  Groeten uit Putten.

 2. heopa 11 oktober 2017 at 21:53

  Dag Aalt, wat ben je snel. top . dank voor je reactie.
  Het was een mooie natuurwandeling. gr. Henk / heopa

 3. Ben 12 oktober 2017 at 10:33

  Mooi verslag en prachtig foto-album Henk. Het was alweer prima wandelweer, waarbij ik en ook vele anderen onderweg al gauw hun jas uittrokken. Wie had dat vooraf verwacht?
  Bedankt voor je vele mooi gedetailleerde paddenstoelen foto’s waarvan ik echt een liefhebber ben.
  Ben nu alweer benieuwd naar je volgende serie SOP-foto’s.

 4. heopa 12 oktober 2017 at 14:43

  Dank je wel Ben.
  Ja wat de weer voor spelingen betreft, och dat moet je niet te serieus nemen!
  Hoe vaak voorspellen ze regen / slecht weer.
  En hoe vaak blijven dan sommige daar door thuis zitten.
  Achteraf blijkt merendeel dat het mee viel, zo ook gisteren.
  We hebben weer mogen genieten. van de mooie Najaar ’s wandeling.
  Met “Samen op Pad “wandel.nl
  gr Henk / Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.