Published On: 4 november 2018By 0 Reacties

Ankeveen, 3 november 2018

Vandaag ben ik dichtbij huis gebleven. Voor de wandeling van vandaag ging ik naar Ankeveen waar we bij restaurant ‘De Drie Dorpen’ verzamelden.
We konden om 7.30 uur starten. De temperatuur lag rond het vriespunt en er lag een dun laagje ijs over de velden (het gras).
De zon probeerde door te komen. Nadat we over een graspad gelopen hadden, liepen we verder tussen de Spiegel en Blijkpolderplas en de Ankeveense plassen.
Het is een heel mooi natuurgebied en doordat de zon opkwam (en er geen wind stond) was het extra mooi. We staken de Vecht over en liepen richting  Weesp.
Wist u/jij dat er in Weesp restanten gevonden zijn uit de IJzertijd? We liepen niet naar het centrum, maar wel over de lange Vechtbrug. Aan de andere kant staat een oud fort die helemaal gerestaureerd is (er zijn er nog een paar in Weesp). We liepen verder en gingen de polder in. We liepen om het Groote Meer en het Naardermeer. Onderweg kwamen we een paar mooie rood/witte paddenstoelen tegen. We liepen nog een stukje door het natuurgebied Naardermeer en kwamen aan de rand van Naarden en staken het spoor over. Vlak daarna liepen we de polder in. Na 30 km staken we de N236 over (Fauna Passage) en liepen weer langs de Ankeveense Plassen. We zagen iemand die met een tractor de sloot schoonmaakte en daardoor waren er veel meeuwen en zelfs een ooievaar die op zoek waren naar voedsel uit de sloot. We liepen weer richting Ankeveen en maakten een lus naar ’s Gravenland waardoor we aan de andere kant Ankeveen weer binnen kwamen. We liepen weer naar restaurant ‘De Drie Dorpen’ waar de finish was.
Het was een zeer mooie wandeltocht die georganiseerd was door  WSC De-Verbinding. Ik wil het bestuur en de vrijwilligers bedanken voor dit mooie parcours.
Gr. heopa

Leave A Comment