Almere, 11 juli 2018

Het is nu meer dan een maand geleden dat ik gewandeld heb.
Ik had een hoop op de planning staan, maar soms lopen dingen toch anders.
Ik had mij opgegeven voor de 4 Daagse van ’t Gooi, De Kennedymars van Someren en de 4 Daagse van Apeldoorn. Ook gingen we het weekend van vrijdag 8 juni t/m 11 juni naar Veendam. We zouden dan even op kraambezoek bij onze kleindochter gaan.
Het liep echter allemaal anders. We zijn wel op kraambezoek geweest, maar i.p.v. van op maandag naar Almere te gaan, belandde ik in het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal. Het bleek dat ik een TIA had gehad. Ik werd hier direct heel goed geholpen. Ik kreeg diverse onderzoeken waaruit bleek dat ik zo snel mogelijk geopereerd moest worden aan een vernauwde halsslagader. Deze operatie zou in het Scheper ziekenhuis in Emmen plaatsvinden. De operatie stond gepland voor dinsdag 19 juni. Helaas kwam er een spoedgeval tussen en werd het uiteindelijk woensdag 20 juni.
Op vrijdag 22 juni mocht ik naar huis. Ik ging weer naar het gezin van onze dochter en schoonzoon. Hier ben ik nog ruim een week gebleven om aan te sterken en rustig aan te doen. Mede door de zorgzaamheid van onze dochter en schoonzoon en al het medisch personeel ging mijn herstel zeer voorspoedig. Ook de huisarts, waar ik gisteren ben geweest, was hier verbaasd over.
Maar ……..vandaag was het dan weer zover: ik kon weer wandelen. Ik heb een dag van de Apeldoornse 4 Daagse gelopen.
De start vond plaats bij Sportcomplex VV Victoria in Apeldoorn. Nadat ik het startbewijs had laten knippen, startten we klokslag 7.00 uur. Er waren vijf wandelaars die mij goed in de gaten hielden.
Nadat we een klein stukje gelopen hadden, werd er een appel uitgedeeld. Hierna gingen we dan echt aan de wandel. We kwamen bij een bekende verzamelplek van wilde zwijnen en hun jongen. Via een brug uit de jaren 30 liepen we over de Sprengvallei. We kwamen langs de bekende naald van Apeldoorn. We liepen het Paleispark in, waar ook een controlepost was. Een stukje verder stonden reeën onder een boom naar ons te kijken. Na 12 km lopen, namen we pauze en gingen we op een boomstam zitten. Zo konden we genieten van alle wandelaars die voorbij liepen.
We hadden al een flink stuk door de bossen gelopen en dit zou tot Vaassen ook zo blijven. Er was een rustpost bij C.S.V. VIOS en we namen hier een kopje soep. Na de rust liepen we om de veldvijvers van Paleis het Loo. We kwamen veel beekjes en mooie kunstwerken tegen en zelfs weer wat reeën. Nu liepen we er vlak langs en kon ik hen beter op de foto zetten. We bereikten de volgende rustpost waar het gezellig druk was. Na een korte pauze liepen we verder naar Berg en Bos. Ik was zo blij dat ik weer de kracht had om te wandelen, dat ik de vijf medewandelaars die mij in de gaten hielden, trakteerde op een ijsje. Vier weken geleden had ik niet eens de kracht meer om een soepkom op te tillen en kon ik mijn linkervoet/teen niet bewegen. Het is echt een wonder dat ik alweer zo snel ben opgeknapt en vandaag mee kon doen aan deze wandeltocht. Toen we weer verder gingen, deelden jongelui flesjes water uit van de bekende ‘M’. We liepen door een laan waar (door de droogte) zeker wel 8 cm aan bladeren op de grond lag. Zo bereikten we de finish en konden we ons afmelden. We hadden er toen 34 km opzitten.
Ik wil iedereen die geholpen heeft om de Apeldoornse 4 Daagse mogelijk te maken, bedanken.
Het was een mooie route en alles was ook prima geregeld. Misschien tot volgend jaar!
Ik vond het echt een mooie dag, maar het was wel wat zwaarder dan ik gedacht had.
Ik ga me nu even rustig houden en hoop volgende week de 4 Daagse in Nijmegen te lopen.
Dit jaar zou het mijn gouden kruisje met goud kroontje worden. Ik hoop echt dat het gaat lukken. ( Het gaat lukken)
Gr. Heopa

 

2 Comments

  1. Aalt 13 juli 2018 at 05:53

    Hoi Henk, Fijn dat je weer wandelt en foto ‘s maakt super ga er voor !!

  2. heopa 13 juli 2018 at 06:20

    Dank je wel Aalt.
    Ik ga het weer proberen.
    Gr. Henk

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.