Austerlitz, 22 februari 2023

De wandeling van Samen op Pad startte vandaag vanaf  ’t Trefpunt in Austerlitz. We gingen om exact 10.00 uur met 71 wandelaars op pad. Dit keer liepen we al direct door het bosgebied van het Utrechtse landschap. Deze wandeling wordt ook wel een bosparcours genoemd. De route ging
over landgoed Heidestein. Ook als je hier al vaker gelopen hebt, blijft het je verrassen hoe mooi dit natuurgebied is. We staken de Arnhemsebovenweg over en liepen door het gebied van Katwijk de Breul. Via de Blikkenburgervaart en Blikkenburgerlaan liepen we langs Blikkenburg (Het is interessant om even verder te lezen door op de link te klikken). Een stukje verder was de autorustpost en was het tijd voor wat lekkers (zie foto’s). De route ging verder onder het spoor en de A12 (bij afslag Bunnik) door en we liepen door Rijswaardseveld en langs de Kromme Rijn. Ook dit is een prachtig natuurgebied. Na 12 km ging de route over de brug en liepen we Odijk in. Hier staat een mooi wit kerkje (De Sint Heribertkerk). Ik mocht binnen een paar foto’s maken. De grote rust was een stukje verder in het dorpshuis waar we hier onze lunch konden nuttigen. Na de rust ging de route weer naar de Kromme Rijn. De Kromme Rijn doet zijn naam eer aan, want hij kronkelt driekwart om Odijk heen. Als u de route bekijkt, kunt u zien dat onze wandelroute driekwart om Odijk liep. Langs de rivier staan veel oude tot zeer oude knotwilgen. Zoals altijd weer prachtig om te zien. Na 16 km verlieten we de Kromme Rijn en gingen onder de A12 door richting Beerschoten-Driebergen. Voor het spoor gingen we rechtsaf en liepen langs de bosvijver. Op ongeveer 20 km was de tweede autostop en kregen de wandelaars weer een traktatie. Hierna staken we de Arnhemsebovenweg over en kwamen in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug waar we over een oude houten brug gingen (zie foto’s). Het was prachtig! Na dit prachtige gedeelte ging de route weer onder de A12 door naar de finish.
Er is heel veel over de route te vertellen, maar als u de foto’s goed bekijkt, kunt u zien hoe prachtig deze route is. Het zou leuk zijn als u een reactie op de website plaatst zodat anderen ook kunnen zien hoe fijn het is om te wandelen.
Ik wil de parcoursbouwer en het team van Samen op Pad weer bedanken voor het uitzetten van deze route!
Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.