Published On: 10 september 2016By 6s Reacties on Baarn & Vuursche Boswandeling

Almere, 10 september 2016

Vandaag heb ik de Baarn en Vuursche wandeltocht in Baarn gelopen. Deze tocht is georganiseerd door Wandelsportcentrum De Verbinding.
We vertrokken vanaf Hoeve Ravenstein. Dit landgoed is sinds 1766 met landgoed Groeneveld verbonden. De familie Tupker (de familie is bekend van natuurvlees uit Soest) heeft hier een prachtige boerderijwinkel met biologische, streekgebonden en glutenvrije producten. Als de wandelaars op tijd terug zijn zou het zeker leuk zijn om hier nog even tussen al die heerlijke producten te snuffelen.
We liepen door de prachtige bossen van Baarn. Na ongeveer 7,5 km hadden we een wagenstop. We namen hier een bekertje thee. Vervolgens liepen we richting Landgoed Pijnenburg en Nonnenland. Halverwege wilden we de weg oversteken toen er een zeer mooie stoet met rijtuigen voorbijkwam (zie foto’s). Zij reden richting voormalig Paleis Soestdijk. Deze rijtuigen namen deel aan het Nederlands Kampioenschap Traditioneel Gerij. De stoet trok door Lage Vuursche, Baarn en een klein stukje Soest. Voor meer informatie zie: rijdende monumenten en rijdende monumenten 2.
Nadat we na langs landgoed Drakestein en kasteel Drakestein gelopen hadden, kwamen we aan in
Lage Vuursche. Het was weer tijd om wat rust te nemen bij Pannenkoekenrestaurant Bosrand. Normaal gesproken mag je hier niet eigen meegebrachte etenswaren opeten, maar dit keer maakte de eigenaar een uitzondering nadat we drinken besteld hadden. Pannenkoekenrestaurant Bosrand is een vriendelijk en gezellig pannenkoekenrestaurant en ziet er heel mooi uit (zie foto’s). We hebben nog even het kerkje bezocht en gingen toen weer verder richting de volgende rustpost. Bij theehuis ’t Hooge Erf hebben we nog een kleine pauze gehouden om daarna richting de finish te gaan.
Tijdens de wandelingen die ik maak, daag ik weleens de dames uit om een modderbad te nemen. Ik werd dit keer door de dames uitgedaagd en ik liet me niet kennen en …………. Op een gegeven moment moest er wel hulp komen. Terwijl de ene dame met veel genoegen foto’s maakte, kwam de andere mij te hulp met een lange stok. U kunt dit allemaal op de foto’s bekijken. Zo kwamen we dan uiteindelijk bij landgoed Groeneveld. We gingen nog een stukje over de Wijnberg en toen we vlak bij de finish kwamen, kreeg ik (Heopa) de gelegenheid om een kersvers bruidspaar op de foto te zetten. Geweldig! Mijn dank gaat uit naar het bruidspaar. Ik wens jullie veel geluk en voorspoed toe! Ook dit is een leuke kant aan het wandelen. Soms kom je van die speciale dingen tegen.
Bij de finish bleek dat wij geen 32 km hadden gelopen, maar 35 km. Het was een zeer mooie bos/heide wandeling. We hebben enorm genoten.
Tot de volgende keer!
Gr. Heopa

6 Comments

 1. irene 13 september 2016 at 13:36

  Hi Henk.

  Het was weer een prachtige tocht,en wat hebben we gelachen.
  Vooral bij de blubberpoel.
  Wel leuk dat toevallig die paarden koetsjes langs kwamen,en tot slot ook nog het bruidspaar.

  groetjes Irene.

 2. heopa 13 september 2016 at 14:48

  Dag Irene,
  Dank voor je reactie, het was ook een mooie tocht, helaas liepen jullie door,
  maar die koetsen waren inderdaad mooi om te zien.
  Gr. Henk

 3. coby van steeg 13 september 2016 at 19:50

  Hoi Henk.
  Wat een mooie tocht door de bossen, echt genoten.
  en jij weer mooie fotos en een mooi verslag.
  groetjes Coby

 4. heopa 16 september 2016 at 12:15

  dag Coby, Dank je voor je positief reactie.
  Het was ook een geweldige bos wandeling. (zolang heb ik nog niet eerder in een bos gelopen )
  meestal was en wel een dorpje of veel bestrating. Nu was het een echte bos wandeling.
  hr. Henk

 5. Diana Liesdek van der Sanden. 17 september 2016 at 19:00

  Hi pappa
  Ik vind alle foto’s heel leuk
  Maar de alle leukste foto’s vind ik de 2 foto’s van het bruidspaar

  Groetjes van Harold & Diana.

 6. heopa 17 september 2016 at 20:38

  Hoi Diana, ja dat vond ik ook, ik heb het netjes gevraagd of ik een foto mocht maken . En zie hoe mooi ze er op staan.
  gr pa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.