Almere, 10 november 2018

Het is deze week de twee keer dat ik naar zalencentrum ‘Het Brandpunt’ in Baarn gegaan ben om een wandeling te maken. Afgelopen woensdag was ik daar met Samen op Pad om de Natuurtocht Baarn te lopen. Vandaag ging ik de Baarnse Stulptocht lopen. De route was niet helemaal hetzelfde als afgelopen woensdag. Zo mooi zijn de bossen tussen Baarn, Soest en Lage  Vuursche. We konden kiezen om de 20 km of de 40 km te gaan lopen. Samen met een paar andere wandelaar kozen we voor de 20 km. Dit had niets met het weer te maken (ondanks dat er slecht weer voorspeld was, hebben we het op de 20 km de hele dag droog gehouden). Twee weken geleden dacht ik nog om de 40 km te gaan lopen, maar helaas blijft de onderkant van mijn voeten pijn doen. Mijn steunzolen zijn laatst aangepast en ik had bewust andere schoenen aangedaan, maar ik zou de 40 km niet gehaald hebben. Ik had dus de goede keuze gemaakt.
Toch heb ik weer genoten van deze prachtige route. De natuur ziet er prachtig uit met al die herfstkleuren, de bladeren op de grond en aan de bomen. Het was een pracht wandeling. We moesten wel opletten dat we niet over boomstronken etc. zouden struikelen. Vanuit Baarn liepen we langs het koningin Emmapark naar de grote schuur van de familie Bosch van Drakestein waar na 8,9 km een rustpost was. We konden hier onze consumptiebon inleveren voor koffie en we kregen uiensoep. We liepen verder door het natuurgebied van De_Stulp. Hierna liepen we door Lage Vuursche en vervolgens  nog een stukje richting Hilversum en het Goois natuurreservaat. In dit hele gebied liggen normaal gesproken vennetjes, maar door het langdurige droge weer zijn de meeste opgedroogd. We liepen nog een stuk door landgoed Groeneveld en kwamen uit bij boerderijwinkel Hoeve Ravenstein. De route ging hier door een schuur waar koeien stonden en pasgeboren kalfjes. We konden hier ook onze laatste consumptiebon inleveren bij de fruitpost. Vervolgens liepen we naar de finish in Baarn.
Het is echt de moeite waard om hier eens te gaan wandelen. Het maakt niet uit of het herfst, winter, lente of zomer is, want je kunt volop genieten van de natuur die elke keer weer anders is.
Mijn dank gaat uit naar de parcoursbouwer en de organisatie van WS78 voor deze mooie wandeling.

Gr. Heopa.

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.