Barchem, 30 juni 2022

Al diverse malen heb ik een uitnodiging gehad om de Barchemse 4Daagse (Barchem) te gaan lopen. Iedere keer kwam er iets tussen, maar eindelijk was het dan toch zover. Ik had al vroeg in het jaar ingeschreven en vandaag ging ik dan de eerste dag van de 4Daagse lopen.
Om klokslag 7.00 uur werd er op de gong geslagen en kon het scannen beginnen. De sfeer bij de start was goed en ook het weer zat mee. Er waren veel bekenden onder de wandelaars.
De eerste dag van deze vierdaagse was de Kastelenroute Barchem. Samen met mijn wandelmaatje, die deze vierdaagse ook voor het eerst liep, volgden we de pijlen en de andere wandelaars. Als snel zagen we een bankje met een uitnodigende tekst. Tja, daar kun je dan niet omheen! (zie foto).
Via de Flierdijk en Hagenbeek liepen we om landgoed De Wiersse. De route ging verder langs Kranenburg. Vroeger waren hier veel kraanvogels en daardoor is dan ook de naam Kranenburg ontstaan. Op ongeveer 12 km namen we bij de Lindesche molen een pauze. In deze molen is o.a. een theater en er zijn nog andere faciliteiten en mogelijkheden (zie link). Ook is er een klein winkeltje waar streekproducten verkocht worden (zie foto’s). Een stukje verder zag ik mijn lievelingsboom: de knotwilg. Ach, wat schrok ik toen ik hoorde dat een boer wel honderd van die prachtige knotwilgen uit boosheid omgehakt heeft. Ik begrijp best dat de boeren boos zijn, maar dit is toch wel erg jammer van die mooie natuur waar we met z’n allen zuinig op moeten zijn. Vlak voor de Haarweg gingen we in het gras zitten om te lunchen. We genoten van de mooie omgeving en de wandelaars die voorbij kwamen. Het was erg leuk om te zien. We gingen verder en kwamen bij de volgende controlepost en
daar zag ik Henk van het bestuur. Hij had mij zeker vijf jaar geleden al uitgenodigd voor de 4Daagse van Barchem en nu was ik er eindelijk. Een klein stukje verder was een servicepunt (zie foto’s). De route ging nu door de Achterhoek. We liepen door Boswachterij Ruurlo en langs Kasteel Ruurlo. Wat een prachtig landschap is dit! We gingen verder door Ruurlo waar live muziek verzorgd werd door Radio Ideaal. In het centrum staan diverse kunstwerken. Bij de Borculoseweg/hoek Kroezenlaan staan een monumentale Kroezeboom (zie foto’s). Deze boom is de dikste meerstammige eik van Nederland en ook de dikste meerstammige boom van het land. Waarom deze boom de Kroezeboom heet, is niet bekend. Op ongeveer 29 km was er weer een controlepost. Eén van de mannen liet weten dat hij in opleiding is en Heopa antwoordde hierop dat de man straks even goed op moest letten. De man vroeg zich af waarom. Ik vertelde hem dat de meneer in het groene
T-shirt (Henk) in het bestuur zit en dat Heopa vaak door hem uitgenodigd was. Dat kwam wel goed. De man deed of hij verkeerd knipte en hierna liep ik naar de prullenbak en deed alsof ik het kaartje weggooide. Ja hoor, Henk was erg verbaasd en vroeg zich af wat hier allemaal gebeurde (zie foto’s 114 t/m 118). We hebben samen wel gelachen hoor! We gingen verder en passeerden het bord Barchem waar je nog even water kon pompen. Rondom de finish waren de straten versierd met vlaggetjes en binnen stond een koor te zingen. Het was gezellig en mooier kun je het niet hebben na zo’n prachtige eerste wandeldag. Het was een prachtige en goed verzorgde route. We hebben  heel erg genoten. Bedankt hiervoor!  Graag tot morgen op de 2e wandeldag.

Gr. Heopa

2 Comments

  1. Justin 7 juli 2022 at 12:10

    Opa, dat zijn weer mooie foto’s en mama vind de paarden het mooist 🙂

  2. heopa 7 juli 2022 at 15:51

    Dank je wel Justin voor je reactie.
    Ja i.d.d. toen ik de foto’s van de paarden maakte dacht ik aan je moeder /Mijn dochter…

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.