Barchem, 3 juli 2022

Wat gaan de dagen snel voorbij als je zo geniet van het wandelen. De 4e dag van de Barchemse 4daagse was alweer aangebroken. De laatste dag is de Twentekanaalroute. Voor de vierde keer ging de gong en gingen de 30 km wandelaars op pad. Eén van de wandelaars had een Oostenrijkse kilt aan en ik mocht hem even op de foto zetten.
Vanaf de start liep de route naar de Kale Berg. De Kale Berg is deel van de stuwwal bij Lochem waarvan de Lochemse berg het hoogste punt vormt. De berg is 49 m hoog. Boven op de top staat een leuke houten koepel. Heopa heeft begrepen dat het een traditie is dat de wandelaar met muziek worden verwelkomd. Het is een leuk en goed begin van de wandeling. Een stukje verder staat een uitkijktoren, maar die was gesloten. De route ging een stukje door Lochem richting de Berkel en het Twentekanaal. Via de Lochemsebrug ging de route over het kanaal en het spoor. We liepen langs een gebouw, Huize Beukenstein, dat dateert van 1917. Hiernaast staat een wit huis en dit was vroeger het gemeentehuis. We liepen verder en kwamen langs kasteel Ampsen. Via Exel en de Oude Lochemseweg ging de route naar Juffersdijk. Hierna ging de route door het bos. Op een boom hing een bord in de vorm van een pijl met de tekst: ‘Dikke boom’. We liepen verder en kwamen weer een boom met een bord tegen. Op het bord stond Douglas Tweeling met info over de Douglasspar (zie foto). We keken nog eens goed naar de boom. In dit bos staan nog meer bijzondere bomen (zie foto’s). Zo is er ook de boom van ‘Oom Frits’. De letters op dit bord zijn niet helemaal goed te zien, maar als u de foto vergroot, kunt u de tekst goed lezen. We namen hier een kleine pauze. We liepen door en ja hoor, daar staat hij dan: ‘De Dikke Boom’. Verschillende wandelaars gingen met deze boom op de foto en ook Heopa mocht een paar wandelaars op de foto zetten. Zij kunnen dan, als zij op mijn website kijken, de foto voor zichzelf, kopiëren. Een stukje verder ging de route door de Theetuin. Op een stoel stond een schaal met verse aalbessen die daar voor de wandelaars neergezet was. De route ging onder de N332 door en we kwamen in Laren (achterhoek) waar een rustpost was. Er staat een standbeeld van Albert Mol en een stukje verder was een groep accordeonisten op het plein muziek aan het maken. Het was erg gezellig. Voordat we Laren uitliepen, maakte ik nog even een foto van een boerderijhuisje met een mooie tuin. De eigenaar zat lekker in zijn stoel om de wandelaars te begroeten. De route ging verder richting de N332 en het Twentekanaal waar we de Exelbrug overgingen en naar het centrum van Lochum liepen. Op de markt namen we lunchpauze en namen we tijd om wat foto’s te maken (o.a. van de Gudulakerk). Daarna vervolgden we de route naar het openlucht theater. De wandelaars kregen hier de gelegenheid om uit te rusten en naar de voorstelling te luisteren. Het was erg leuk. We kwamen nog langs een speciale stoel. Tijdens de laatste kilometers waren er nog muzikanten die op trommels sloegen en een bewoner die een tafel met drinken en snoep had neergezet voor de wandelaars. De binnenkomst was helemaal geweldig.
Er stond een orkest te spelen en Peter, de man van mijn wandelmaatje, had mijn vrouw opgehaald en zij stonden ons samen op te wachten. Dat doet je erg goed. We gingen nog even naar binnen en kregen onze beloning opgespeld.
Via deze weg willen Heopa en zijn wandelmaatje iedereen bedanken die deze vierdaagse  mogelijk hebben gemaakt. Het waren prachtige routes met heel veel bijzonderheden. Het is teveel om op te noemen. We zijn dankbaar voor het mooie wandelweer wat we hadden en ook dat we zo mochten genieten van de schepping/natuur. Laten we er vooral zuinig mee omgaan.
Ik hoop dat de foto’s en verslagen die ik op mijn manier gemaakt heb, goed bij u mogen overkomen en dat zij u een goede indruk geven van deze vierdaagse. U mag een reactie op de website plaatsen.
Gr. Heopa

4 Comments

 1. Justin 7 juli 2022 at 12:36

  Opa, ook de verhalen waren leuk. Zo te zien heeft u zich goed vermaakt tijdens de 4daagse 🙃

 2. heopa 7 juli 2022 at 16:08

  Justin dank je voor het compliment.
  Als Opa eenmaal wandeld, dan probeer ik alleen maar te genieten van de om geving.
  En niet alleen de natuur bijvoorbeeld of het nu 1 boom is of een heel bos.
  Dit keer niet alleen de knotwiligen, maar ook die hele dikke /oude bomen.
  O.a. die op de hoekstaat in lochem hij is 10 meter in het rond. maar ook de langoederen,
  waar we overheen mogen lopen.
  En dan de heel oude dorpen met hun oude gebouwen het is fantasties als je dat alle maal mag zien.
  nederland is ook Heel mooi maar je moet het wel willen zien.

 3. Cobyvansteeg@hotmail.com 8 juli 2022 at 19:10

  Gefeliciteerd goed gedaan Henk de 4 daagse, prachtige foto’s van 4 mooie dagen..

 4. heopa 9 juli 2022 at 09:26

  Dank je wel Coby , voor je reactie.
  Ja het is een hele mooie om geving.
  Gr henk

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.