Woensdag, 11 januari 2023

Vandaag had Heopa er voor gekozen om weer eens met Samen op Pad op stap te gaan. Door zijn gezondheid heeft hij dit een tijd niet gedaan. De laatste keer was op 6 juni 2021 en hij had de wandeling wel uitgelopen, maar niet zoals het zou moeten. Deze keer vond hij het ook zwaar, maar het ging wel beter. Vanaf nu hoopt Heopa weer vaker mee te kunnen wandelen.
De wandelingen van Samen op Pad zijn groepswandelingen die op de woensdagen gelopen worden. Voor meer info kunt op de website kijken.
De route van vandaag was een route die vertrok vanuit DVOV sportpark de Pinkenberg in Rozendaal (provincie Gelderland). De start was om 10.00 uur en er liepen 41 wandelaars mee. Vrij snel na de start liepen we de Kluizenaarsberg op waar een uitkijktoren staat. Dit keer hebben we de uitkijktoren niet beklommen. We liepen over natuurgebied Nationaal Park Veluwezoom en kwamen bij de Brandtoren. Je mag hier tot de eerste verdieping omhoog gaan om te genieten van het uitzicht. Natuurlijk deed Heopa dit ook (zie foto). De toren kent een bijzonder verhaal. We liepen via Rozendaalsche veld onder de A50 door naar de grote rust bij de Thermiekbel. Vanaf dit punt kun je, als het weer meezit, genieten van zweefvliegtuigen. Na de rust ging de route weer onder de A50 door en over de Terletse heide. Met een lus ging de route naar Rheder- en Worthrhederheide en via Rozendaalse veld naar de Tonberg (79 meter hoog). Onderweg kwamen we veel regenplassen van de vorige dag tegen. Heopa vroeg (als grapje): ‘Wie wil in het midden op het eilandje staan?’ U begrijpt dat niemand daar intrapte, maar Heopa kreeg wel de opmerking waarom hij het zelf probeerde. Ach, u begrijpt al dat Heopa zich niet liet kennen en……zie foto’s (moet kunnen toch!). We gingen nog even langs het hekwerk van kasteel Rosendael en zo naar de finish. Het was een prachtige wandeling. Heopa wil het bestuur van SOP en de parcoursbouwer bedanken voor het mogelijk maken van deze wandeltocht.
Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.