Published On: 11 augustus 2017By 2s Reacties

Berg en Terblijt, 12 augustus 2017

De derde wandeldag was aangebroken. Hoe zou het weer vandaag zijn? De één zei dit en de ander dat, maar de vooruitzichten waren eigenlijk wel goed. In Zeeland en Zuid Holland lagen de mensen inderdaad aan het strand, maar helaas hadden de wandelaars in Limburg ander weer. Er waren vandaag toch wel wat regenbuitjes. Maar goed, dit mocht de pret niet drukken. We begonnen vol goede moed aan de derde dag. De naam zegt het al: Heuvelland 4 daagse, dus ook vandaag liggen er veel heuvels in het parcours. Na de 3 km kwamen we langs de appelkraam. Het valt mij op dat deze kraam elk jaar de enige is die een leuke/mooi kraam maakt (zie foto). Dit is ook leuk om eens te vermelden. Via Cauberg liepen we over het kasteeldomein De Cauberg. We moesten via een ijzeren, smalle trap naar beneden en onderaan de trap stond weer een draaihekje waar we één voor één doorheen moesten. Dit gaf veel oponthoud. We kwamen aan bij het Sibberhuis en naderden onze eerste rust- en controlepost. We liepen door het bosgebied van Beckers Berke en Sint Jansbos. Ik zag hier twee verschillende mooie zwammen die ik toch echt even op de foto moest zetten. We liepen door het gebied van Oud-Valkenburg waar ook het Kasteel-Schaloen  staat. Zo liepen we langs de Geul naar Schin op Geul waar de volgende rust- en controlepost was. Vanaf dit punt gingen de 42 km wandelaars weer verder en de 28 km wandelaars weer terug naar de finish. Hoewel het vandaag beter ging met de knie besloot ik om toch de 28 km te lopen. De route ging dus weer terug naar Sibbe. Onderweg genoot ik van de heuvels waar we overheen liepen. In de bossen moesten we af en toe wat klauteren omdat er verschillende bomen op het pad lagen. Ondanks dat we mooie zonnebloemen zagen, hadden we last van de regen. Na Sibbe kwamen we in Valkenburg aan, waar de ruïne van Kasteel-Valkenburg staat.
De wandelaars hadden hier, in verband met de 30e Heuvelland 4 Daagse, op vertoon van hun startbewijs vrij toegang.
Het is een heel mooi en bijzonder bouwwerk (zie foto’s).
Vanaf deze ruïne liepen we via Carolusgroeve, De Geel en Wolfsdriegroeve richting Berg en Terblijt.
Voordat we weer in Berg en Terblijt kwamen, hadden we eerst nog een flinke (steile) klim naar boven. Daarna liepen we naar de finish.
De derde dag zat er weer op. Op naar de laatste dag!
Tot morgen!
Gr. Heopa

2 Comments

 1. Annemarie 23 september 2017 at 22:24

  Mooie foto’s en leuk verslag! Mij zelf nog tegengekomen (ik liep 4 dagen 28km). Jammer van het weer, maar dit had ook zijn charme.

  Leuke website sowieso!

 2. heopa 23 september 2017 at 22:33

  Dag Annemarie,
  Ik heb net U een paar foto’s gestuurd waar u om vroeg.
  Dank voor Uw reactie, op deze website. dit vind ik leuk dat wandelaars dat doen.
  Ik hoop dat ondanks de regen dat U genoten heb van de mooie en rustige omgeving.
  En dat in alle goede gezondheid u volgend jaar daar weer op de foto mag zetten. als U mij ziet mag U er rustig omvragen,
  dat doen andere ook en dan maak ik een mooiere foto waar U dan op staat.
  Gr. Heopa.

Leave A Comment