Berg en Terblijt, 11 augustus 2018

De 3e wandeldag was aangebroken. Toen ik om 7.12 uur aan kwam lopen, stonden de dames al te trappelen om op pad te gaan. Zoals afgesproken zouden we vandaag de 42 km route van Berg en Terblijt naar Gulpen gaan lopen. Vlak na het dorp kwamen we weer langs de kraam met appels. Lekker voor onderweg! We liepen al vrij snel een steile heuvel af en daarna gingen we weer omhoog. Ook nu was het weer een pracht stukje natuur. Iedere dag weer is het genieten. We liepen langs rivier de Kleine Geul en hoorden het water stromen. Even verder liepen we langs de Konijnenberg (met konijnen). Via een trap liepen we de Cauberg op. We hadden uitzicht over Valkenburg.
Na 7,5 km kwamen we bij Sibberhuuske , en hier was ook een controlepost. We namen even pauze voor een sanitaire stop. Ook vandaag zagen we weer veel bekende wandelaars en genoten we volop. We liepen IJzeren voorbij en gingen richting Schin op Geul. Onderweg zagen we weer prachtige vergezichten. Ook nu was het weer zo dat je het ene moment op een plateau staat en dan weer in een dal. Geweldig! We kwamen hier weer langs een controlepost, maar namen nu geen pauze. We gingen op koffievisite bij een andere wandelaarster die met haar gezin op een camping in de buurt stond. Ze zei dat ze de pijltjes had zien hangen en verwachtte ons dus op de koffie. Het bleek echter dat de 42 km rechtsaf moest, dus hebben we hierdoor ruim twee km extra gelopen. Het was de moeite waard, want het was gezellig en dat moest natuurlijk even op de foto vastgelegd worden. Na het tweede bakje koffie gingen we terug naar de route. Voordat we Schin op Geul uitliepen zagen we nog een beeld van Wim Zonneveld als, Frater-Vinantius .Via Engwegen liepen we over de Keutenberg en langs de Kleine Geul. We konden genieten van het kolkende water wat hier doorheen stroomt. In deze omgeving, bij de Gronselenput,  is ook een oude schuilkelder. Via Stokhem liepen we naar Gulpen. Bij de kerk stond mijn broer(tje) mij op te wachten. Ik stelde hem even voor aan de dames en we gingen gezamenlijk even wat kletsen en een bakkie drinken. Ik vergat helaas om een foto van ons samen te maken. Hij was speciaal vanuit Harderwijk met zijn tent naar Epe gegaan om zo naar Gulpen te komen om ons te begroeten. De eerste dag was hij ook al bij de start/finish geweest, maar helaas was ik toen al weg. Na de rust gingen we via een prachtige route naar Ingber en Strucht en weer naar Schin op Geul. We liepen langs de geul en kwamen bij Calvariegroep ‘De drie beeldjes’ Drie_Beeldjes  en staken de Geul over. We liepen tussen een rij prachtige bomen en kwamen langs   Kasteel_Schaloen  . Dit kasteel is gebouwd in de 16e eeuw. We wandelden en onderweg praatten we met elkaar, maar ook met veel andere bekenden. Het is bijna één wandelfamilie. We liepen weer heuvel op en heuvel af. Dit is nergens in Nederland zo.

Tja….het heet niet voor niets de Heuvelland 4 daagse!
We kwamen aan bij ons laatste rustpunt waar de man van één van de dames zat te wachten. We gingen samen wat drinken. Eén van de dames voelde toch wel haar voeten. Zij had de zaterdag voor de Heuvelland 4 daagse nog een Kennedymars (80 Km) gelopen. We gingen vrolijk verder en bleven genieten van de omgeving. Via de Roebroek-groeve liepen we door de Meertensgroeve richting de finish. In de verte zagen we eindelijk de kerk staan en dan denk je dat je er bijna bent. Niets is minder waar want zoals gewoonlijk moesten we eerst nog een om weggetje maken. En dan…..na ruim 44 km bereikten we toch de finish! Wat een fantastische dag was dit. Op de koffie, mijn broer in Gulpen en de man van mijn wandelmaatje in Schin op Geul! We konden weer terug zien op een geweldige derde wandeldag. Als afsluiting van deze dag hadden we samen met de 2 mannen van beide dames bij de Griek afgesproken. We hebben hier gezellig gezeten en heerlijk gegeten.
Het was een superdag! Tot morgen!
Gr. Heopa

 

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.