Published On: 8 augustus 2019By 2s Reacties

Berg en Terblijt, 8 augustus 2019

De eerste wandeldag was aangebroken en ik voelde mij zo goed dat ik voor de 28 km koos.
Ik had met Tiny (een wandelmaatje waar ik al 7 jaar mee wandel) afgesproken.
We gingen om 7.30 uur van start.
Nadat we Rijksweg N590 overgestoken hadden, liepen we al direct schuin het dal in. De route ging, voordat je er erg in had, al snel omhoog. Via de Koelebosch en de Nevenkoelebosch-groeve
liepen we richting Bemelen. Op 3 km kregen de wandelaars een banaan aangeboden. Via Heerdeberg kwamen we bij de eerste rustpost in Cadier en Keer. Hier staat (we een beetje verscholen) een oud steenoventje. Na de rust liepen we door het Savelbos. In dit gebied zijn veel klimpaadjes. Sommige gaan heel stijl naar boven en ook weer stijl naar beneden. Het is natuurlijk ook niet voor niets een hellingbos. We kwamen in Rijckholt waar de tweede rustpost was. Het was gezellig druk en na de koffie liepen we via Huize de Beuk terug naar de rust in Cadier en Keer. Onderweg zagen we veel kapelletjes. Ik heb gehoord dat ieder Kapelletje een eigen betekenis heeft. We genoten van de prachtige uitzichten van dit 5 sterren landschap. Het begon te regenen en in het bos zagen we een ‘echte’ kabouter. Op een boom zat een hele grote slak met zijn huisje op zijn rug.
Na veel klimmen en dalen kwamen we weer bij een rustpost en hadden we er 21 km opzitten.
We namen hier een grote pauze. Na de pauze liepen we langs/door Bundersberg richting de Bemelenberg. Deze berg komt bijna ieder jaar voor in het parcours. Eenmaal boven op de berg konden we genieten van het uitzicht. Er werden dan ook veel foto’s gemaakt door de wandelaars.
Ik stond bij de start en er kwam er veel lawaai uit de tent, toen mijn telefoon ging. Ik hoorde ‘Dag pa’ zeggen. Het was één van mijn vijf dochters die met haar man vanuit Almere met het openbaar vervoer naar Limburg waren gekomen om pa even te verrassen. Ik moest dus even doorlopen en ik zag ze in de verte al staan. Na het afmelden ben ik nog even met hen naar Valkenburg geweest.
Ik vond het echt super leuk dat zij dit gedaan hebben! Het was een zeer geslaagde verrassing!
Na Valkenburg heb ik hen nog op eten getrakteerd. Daarna was het toch echt tijd om naar mijn slaapplek te gaan om te douchen en uit te rusten. Met mijn geopereerde voet ging het prima en ik hoopte dat het ’s nachts ook goed zou gaan.
Tot morgen!

Gr. Heopa
 

2 Comments

 1. Diana Liesdek-Vander Sanden 15 augustus 2019 at 16:06

  Hi pappa
  Wat is Limburg mooi zeg
  De natuur daar is ook erg mooi
  Ik zag ook bijzondere kappeltjes op de foto’s
  Het zag er mooi uit .
  Ja dat u niet gedacht he dat Harold en ik u hebben verast om te komen met open baarvervoer ? Hahahaha ???
  We vonden het super leuk om te zien dat u verast was .
  Groetjes van Harold en Diana

 2. heopa 15 augustus 2019 at 16:34

  Hoi Harold en Diana, ja dat was zeker een verrassing.
  Ik vond het ook heel lief van jullie.
  gr. Pa

Leave A Comment