Published On: 9 augustus 2019By 0 Reacties

Berg en Terblijt, 9 augustus 2019

De eerste dag was goed gegaan en ik had ook de afgelopen nacht geen last van mijn voeten gehad.
Ik was daar erg blij mee en ik kon me dus klaarmaken om de tweede dag te gaan lopen.
Het voelde  goed en koos ook nu voor de 28 km.
Om 7.30 uur gingen we van start. Ook nu hadden we weer diverse stevige klim- en daalmomenten.
Onder het wandelen passeerden we weer de bananentent. Dit is echt een traditie bij de Heuvelland
4 daagse. We liepen via Gasthuis naar Klein Welsden waar we na 7 km lopen aankwamen. Hier hadden we bij boomkwekerij Rob Frijnts de eerste rust. Dit keer stond er ook een tent van Perskindol (voor spieren en gewrichten). Studenten deelden zakjes met Perskindol uit om de benen in te smeren. Je kon hier ook gratis gemasseerd worden. We gingen verder en zagen veel appel-, peren, pruimen- en dennen/sparrenbomen. We liepen door het bos en in het dal liggen diverse bomen over het pad. De route is echt prachtig. Soms moesten we over een boom heen klimmen of er juist onderdoor kruipen.
Ook waren er brede paadjes en hele smalle paadjes. (Op de beginpagina staat dat dit de mooiste route is, maar ook dat deze route voor de wandelaar is die van een uitdaging houdt).
Ik heb veel foto’s gemaakt omdat de foto’s dit beter laten zien dan ik het kan typen.
De route ging tussen Margraten en Scheulder door en we staken de N278 over. Zo kwamen we, zonder dat we dit in de gaten hadden, aan bij de volgende rustpost Cup en Vino. We hadden er toen 14 km opzitten. Het was hier gezellig druk. Nadat we hier even goed uitgerust hadden, gingen we weer verder. Het verbaasde mij dat sommige bomen aan de onderkant weinig houvast lijken te hebben (zie de foto’s en de wortels van de bomen). Heel bijzonder! We zagen ook dat er veel holen tussen de wallen gegraven zijn. Toen kregen we de eerste regen. Gelukkig was het niet zo heel veel.
We liepen via Termaar, Lammerdel, Pasveld en de andere kant van Margraten weer naar Klein Welsden. We hadden er toen 21 km opzitten. Ik heb hier even mijn beide dijbenen laten los masseren door de therapeut die er namens Perskindol was. Nou, dit was echt wel even nodig.
We gingen verder en via Teinhovenmolen, Wolfshuis en de Krekelberg kwamen we weer bij de finish.
Ook vandaag was het super goed gegaan!
Tot morgen!
Gr. Heopa

Leave A Comment