Berg en Terblijt, 10 augustus 2019

Het was 5.40 uur en de eerste wandelaars stonden alweer op om te ontbijten. Ook ik ging me wassen en aankleden om na een goed ontbijt naar de start te gaan. Het was goed wandelweer met wel wat meer wind. Vandaag ging de route via het Geuldal naar Schimmert.
Na de start kwamen we al vrij snel bij de bananenkraam waar de vrijwilligers al stonden te wachten om bananen uit te delen aan de wandelaars. Bij Voerenhof gingen we het spoor over om daarna onder de A79 door te gaan. Een grote tankwagen was bezig om vloeibare mest over te hevelen naar een tractor met een tank. Daarachter zat weer apparatuur om de mest gedoseerd in de grond te spuiten.
Via Klein Haasdal liepen we naar de eerste rust in Schimmert. We liepen verder en merkten dat
de eerste twee dagen zwaarder waren dan de route van vandaag. We hoefden vandaag minder vaak te klimmen (en te dalen). Ik zag twee wandelaars van de wandelvereniging Zoetermeer lopen. Dit keer liepen ze niet in de groene kleuren, maar in blauw met geel. Zij promootten de Sallandse 4 daagse in Raalte. Deze is van 22 t/m 25 oktober 2019. Ook deze 4 daagse is erg mooi en ik ga er dan ook voor de 4e keer heen. Ik maakte een foto waar zij mooi op staan. We kwamen aan in Wijnandsrade. Daar zat een klein meiske op een stoeltje achter een tafeltje met lekkere etenswaren. Pa, ma en opa stonden erachter. Ik mocht een foto maken en gaf hen een kaartje zodat zij de foto op mijn website kunnen bekijken. We kwamen bij Kasteelcomplex Wijnandsrade waar we een rust hadden. We liepen verder en zagen schapen die ook even op de foto wilden.
Via Ravenbos en Aalbeek liepen we naar de Vink. In de verte zagen we onder het wandelen regelmatig de 38 m hoge watertoren ‘De Reus van Schimmert’ uit 1972 staan. We hadden hem ondertussen van alle kanten gezien.
We liepen nog even door het Puttersdael en dan weer naar Schimmert voor de 3e rust. Vanaf dit punt ging de route naar Klein en Groot Haasdal richting de finish. Onderweg zagen we een boom die erg uitgehold is. De één na de ander, ook Heopa, wilde in die holle ruimte op de foto. Toen ik weg wilde lopen hoorde ik iemand zeggen: “Bent u niet Heopa?” Ik keek en zag 4 wandelaars die mij vroegen om een foto van hen te maken (zie foto’s). Echt top! Via Oud Valkenburg en Houthem bereikten we de finish en zo zat de derde dag er weer op.
Het is bijzonder hoe het met mijn linker voet gaat. Ook deze dag heb ik geen problemen gehad integendeel: ik voel me juist steeds sterker worden. Ik ging gauw naar de school waar ik overnachtte om even te douchen en een beetje te rusten. Daarna gingen we naar de Griek waar we voor de 6e keer (in meerdere 4 daagsen) lekker gingen eten.
Tot morgen!
Gr. Heopa

 

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.