Berg en Terblijt, 9 augustus 2017
Het was alweer de 30e keer dat De Heuvelland 4 Daagse werd gehouden. Voor mij was dit de zesde keer dat ik hier aan mee zou gaan doen. Voor de zesde keer sliep ik in O.B.S Berg (school). De verzorging was in handen van Harmonie Concordia. Wat over zou blijven van de opbrengsten is voor ondersteuning van de Harmonie. Elk jaar als ik hier aankom wordt ik gastvrij en vriendelijk met drinken en een stuk Limburgse vlaai ontvangen. Nadat ik mijn spullen neergezet en uitgepakt had, ging ik naar gebouw ’t VÖske waar de wandelaars zich moesten melden. Daarna ging ik de buurt verkennen en wat in de rondte lopen. Omdat het de 30e Vierdaagse is, werd er door de organisatie goed uitgepakt om dit feit te vieren.
De opening zou om 20.15 uur beginnen en doordat het mooi weer was, waren er al veel wandelaars en toeschouwers aanwezig. Er waren diverse optredens. Het ‘Mastreechter Staar’ zong het lied
‘Wie sjoan oos Limburg is’ en na het welkomstwoord van de voorzitter Jo Eijkenboom het lied ‘Baha Yetu’. Hierna werden er nog toespraken gehouden door loco burgermeester Bert Dauwen en de wethouder. Pastoor John Gerlach sprak een zegen uit over de Heuvelland Vierdaagse. Hierna volgde het lied ‘You never walk alone’ en het Limburgs volkslied. Tijdens het lied werden de vlaggen gehesen en verrichtte loco-burgermeester de officiële opening. Hierna volgde het lied ‘Fliegermarsch’ en een optreden van ‘’Teatro Pavana.. Dit was echt geweldig en heel bijzonder om te zien. Ook was er nog een optreden van showgroep “Close-Act-Theatre” (zie foto’s).
Als klap op de vuurpijl was er nog de lasershow van Sigma Vision. Hierbij kwam het woord Heuvelland in beeld. Helaas kreeg ik door de rook niet alle foto’s mooi scherp. Mijn excuses hiervoor.
Tot slot was er nog vuurwerk. Het was een fantastische opening!
Tot morgen op de eerste wandeldag!
Gr. Heopa

4 Comments

 1. Diana Liesdek - van der Sanden 17 augustus 2017 at 20:34

  U hebt wel mooie foto’s gemaakt.

 2. heopa 17 augustus 2017 at 21:47

  Dank jullie wel

 3. frouk 20 augustus 2017 at 11:50

  prachtige foto’s.
  Van alle dagen trouwens 🙂

 4. heopa 20 augustus 2017 at 14:06

  Dag Frouk, dank je wel voor je reactie.
  Ja Limburg is ook heel mooi. voor al als ook nog het weer mee zou werken.
  Gr.Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.