Almere, 21 november 2018
Vandaag heb ik weer de woensdagwandeling met Samen op Pad gelopen. We verzamelden bij
MHC H.B.S Hockeyclub in Bloemendaal voor de Duin en strandwandeltocht.
We vertrokken met 57 wandelaars en liepen het Nationaal Park Zuid-Kennemerland in. Het is een prachtig duingebied. We gingen over een paar heuveltjes en de Brederodeberg (45 m hoog). We zagen niet alleen het duingebied, maar ook de bijzondere vormen van diverse bomen. Ik vond het heel indrukwekkend. We kwamen bij de Koepelberg (25 m hoog) waar we overheen gingen. We kwamen langs een oude  IJskelder .
Vervolgens liepen we door het grote bos en de Heerenduinen naar de Sparrenberg. We kwamen aan de rand van de bebouwde kom van IJmuiden waar een kleine autostop was. We kregen een kleine versnapering. De route ging verder naar het Kennemermeer waar we bij restaurant ‘La Maranda’ de grote rust hadden. We werden hier vriendelijk ontvangen en hadden uitzicht over het strand. Na de lunch liepen we eerst nog een stuk door de duinen en daarna over het strand. Het was super goed weer. Er stond weinig wind en het was ongeveer 5 graden met een zonnetje. Ik probeerde een paar foto’s te maken van de golven, maar helaas waren de golven niet zo hoog. Ik vond wel een mooie schelp. Na de strandwandeling liepen we weer de duinen in. We kwamen bij de Hazewei en de Hazenberg (32 m hoog) en liepen om het Vogelmeer waar we helaas geen vogels zagen. We liepen verder en gingen de Konijnenberg (12 m hoog) over en naderden ’t Werd. Hier liepen we om de plas heen en kwamen uit bij Koevlak waar weer een autorust was. We kregen een pakje fris en een lekkere koek. We vervolgden de route door de duinen. Als je hier goed oplet, zie je op verschillende plaatsen bomen die op een aparte manier gegroeid zijn. Ook liepen we over zandvlaktes. Door de wind krijg je hier zandverstuivingen waardoor de duinen weer een andere vorm krijgen.
Zo bereikten we weer de finish. Het was een prachtige wandeling. Ook al heb je al vaker door de duinen gelopen, het blijft altijd bijzonder. De natuur verandert elk seizoen.
Ik wil de parcoursbouwer, de verzorgers bij de auto rustpunten en verder iedereen die meegewerkt heeft om de wandelaars een prachtige wandeltocht te geven, bedanken.
Graag tot een volgende keer!

Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.