Almere, 30 september 2020

Ik keek er al een tijdje naar uit om weer eens een wandeling door de duinen te maken.
Vanmorgen besloot ik om richting Egmond aan Zee te gaan. Deze maand is het zeven jaar geleden dat ik op 27 september na 49 dienstjaren met pensioen ging. Ook is het deze maand zeven jaar geleden dat ik in Calgary (Canada) op 10 en 16 september 2013 twee wandeltochten gelopen heb (alleen) en ik vond het dan ook leuk om als herinnering mijn vest en cowboyhoed, die ik daar gekocht had en tijdens mijn wandelingen aan had, weer eens te dragen (de verslagen en foto’s van deze wandelingen staan op mijn website).
Ik reed richting Egmond aan Zee en zette mijn auto op de parkeerplaats tussen Egmond aan zee en Egmond aan den Hoef. Daarna kocht ik een dagkaart om in de duinen te kunnen lopen. Ik liep eerst naar de uitkijkpost om een paar foto’s te maken. Vervolgens liep ik door de duinen naar het zuiden. In de verte liep een groepje paarden. Het was een mooi gezicht (zie foto’s). Na 5,5 km liep ik naar het strand en ging richting het noorden naar Bergen aan Zee. Onderweg maakte ik diverse leuke foto’s. Na 9,5 km kwam ik bij Bergen aan zee. Ik kon de verleiding niet weerstaan en trok mijn schoenen en  sokken uit en stroopte mijn broekspijpen op. Ik vroeg een voorbijganger of hij een paar foto’s wilde maken terwijl ik in de zee stond. Nadat ik mijn sokken en schoenen weer aangetrokken had, verliet ik het strand en nam pauze om mijn brood op te eten.
Na de pauze ging ik weer door de duinen naar Egmond aan Zee. Onderweg zag ik nog wat zwammen, een mooie rups en een paar paarden. Een stukje verder stonden Hooglanders te grazen. Ik bereikte  Egmond en moest ik nog twee kilometer naar mijn auto lopen en kwam er weer een eind aan deze mooie dag.
Het was een zeer mooie route waarin ik een beetje het gevoel ervaarde dat ik tijdens mijn twee wandelingen in Canada ook had. Ook daar liep ik door de duinen en door een dal. Daarna liep ik langs een rivier. Vandaag ging mijn route over de heuvels en door dalen en een stukje zeewater.

Graag tot een volgende keer.
Gr Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.