Almere, 24 oktober 2020

Vandaag heb ik voor het eerst een wandeltocht van route.nl  gelopen.
Mijn wandelroute begon in de Beatrixstraat in Nijkerk. Ik liep langs het station en stak bij de Spoorstraat het spoor over. Via de Beulekamperweg liep ik Nijkerk uit. Al snel liep ik door het buitengebied met daarin veel verschillende boerderijen, landgoederen en bos. Ik zag weer de bekende rood/witte zwam. Een stukje verder stonden twee dames te wachten op nog een paar dames en zij overlegden of ze nu wel of niet bij Heopa op de foto wilden gaan. Op gepaste afstand gingen ze dan toch met z’n vieren op de foto. Leuk! Ik liep verder en de dames bleven nog een beetje napraten. Via het bos en de Appelsche Heide liep ik naar Voorthuizen. Hier maakte ik een lus door het centrum van Voorthuizen. Het eerste deel van de route ging vooral over verharde wegen, maar nadat ik over de N303 was gegaan, liep de route meer door de bossen en een stuk heide. Ook nu zag ik weer verschillende soorten boerderijen. De route ging over landgoed ‘De Plas’ waar het erg stil was. Toen ik door de  Appelstraat wandelde, zag ik een dame klimop van de bomen halen. Ik zei tegen haar: ‘Goed bezig!’.  Hierop vertelde zij dat de klimop de voeding van de bomen weghaalt en daar heeft zij helemaal gelijk in. Zij vertelde verder dat zij deze dag al negen bomen bevrijd had van de klimop. Ook vertelde zij dat dit vrijwilligerswerk is. Het zou mooi zijn als meer mensen (jeugd) dit ook in  hun eigen omgeving zouden doen. Ik mocht een foto maken en ging weer verder. Ik liep langs weilanden en een stukje verder, in één van de weilanden,  liep een hele kudde reeën/herten. Het was net iets te ver weg, maar ik kon de kudde met de fotocamera iets dichterbij halen. Hierna liep
Ik langs een paneel met de tekst: Appelse_Walburg . Dit is een mooi stukje geschiedenis. Een stukje verder kwam ik langs windmolen ’De_Hoop_(Appel) welke te bezichtigen is. Ik liep echter gewoon door en hoorde het geloei van een koe. Er stonden koeien in de wei, een klein stukje verder zag ik één koe alleen staan. Deze koe was nog maar net bevallen van een kalfje. Stap voor stap kwam deze koe beter in beeld en toen zag ik dat de koe de placenta aan het opeten was (zie foto’s). Tijdens het begin van deze route dacht ik deze route meer een fietsroute was, maar toen ik Voorthuizen voorbij was, werd de route steeds mooier en genoot ik van alle bijzondere dingen die ik tegenkwam.
Het mooie van route.nl is het feit dat je deze route niet op papier hoeft te hebben. Via je de app op je telefoon  kun je de ingesproken route-instructies volgen. Het is net zoiets als een navigatiesysteem in je auto.
Dit was nieuw voor mij, maar ik ga het zeker verder uitproberen.
U kunt de foto’s weer bekijken en er zitten zeker weer een paar mooie en leuke foto’s tussen.
Tot een volgende keer!
Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.