Almere, 30 oktober 2019

Vandaag heb ik een wandeling gemaakt in en om Vorden.
We verzamelden bij hotel-restaurant Bakker in Vorden. Zoals u op de foto kunt zien is dit een leuke en huiselijke gelegenheid.
We gingen om 10.00 uur met 74 wandelaars op stap. Vorden is ook één van de plaatsen (dorpen) waar het Pieterpad doorheen loopt, dus vandaag ging de route dan ook deels over het Pieterpad.
We liepen over landgoed Vorden kwamen ook langs kasteel Vorden. De bladeren aan de bomen hebben al mooie herfstkleuren en door de eerste nachtvorst lag er een dun laagje rijp op het gras.
Verder hadden we rustig en zonnig weer. Na 5 km liepen we langs de Lindesche molen (ook wel Ons Belang genoemd) die uit 1890 stamt De Lindeschemolen. en over landgoed Kieftskamp. Na 9 km was er een auto(verwen)stop. We kregen een pakje fris naar keuze en een koek of cake. Er werd om aandacht gevraagd door de man die geholpen had om de spullen klaar te zetten. Hij had een gedichtenboekje van Willemien Bosch-Wentink bij zich. Hij las met luide stem en Achterhoeks dialect drie gedichten voor (zie foto’s). Natuurlijk kreeg hij een groot applaus van de wandelaars. We gingen verder en liepen over landgoed Hackfort. Het is een groot bosgebied met landerijen. Bij kasteel Hackfort hielden we onze grote rust. Op dit landgoed staat ook de Watermolen_van_Hackfort uit 1700.
Na de rust liepen we weer een klein stukje door Vorden en maakten nog een lus. Bij de rust stond een tafel klaar met lekkernijen. Dit keer waren er mandarijnen en kaasstengels. Wat een goede verzorging! Terwijl de mandarijnen opgegeten werden ging Peter even op zijn knieën om een leuke foto te maken van een kleine verscholen zwam. Na de pauze liepen we via kasteel Den Bramel en landgoed het Enzerinck naar de finish. Zo kwam er weer een einde aan deze prachtige wandeling.
Ik wil iedereen bedanken die deze mooie tocht mogelijk heeft gemaakt. Het was een mooie en afwisselende wandeling.
Gr. Heopa

2 Comments

 1. Aalt Koopman 3 november 2019 at 07:11

  Hoi Henk,

  Mooie en warme foto’s met plezier naar gekeken !!

  Groeten

 2. heopa 3 november 2019 at 16:00

  Dag Aalt dank je wel voor fijne reactie.
  gr. Henk / Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.