Almere , 27 december 2017

Vandaag ben ik naar Bennekom gegaan om de laatste Samen Op Pad wandeling in het jaar 2017 te lopen. De wandeltocht, 1e Bennekomse Bostocht, was uitgezet door Casper. We verzamelden in café de Keijzer. Voordat het startsein gegeven werd, hielden we één minuut stilte voor Wim veerman. Wim is op 2 december 2017 overleden na een tijd ernstig ziek te zijn geweest. Wim was lange tijd in de wandelsport actief. Hij heeft vele tochten gelopen. Tevens was hij was Continental Centurion 347. Wim heeft vele wandeltochten voor Samen Op Pad georganiseerd en veel wandelaars hebben dan ook kunnen genieten van de prachtige tochten die door hem waren uitgezet.
De wandeltocht ging van start en we liepen richting de A12. We maakten een kleine lus en gingen rechtsaf onder de A12 door. We kwamen op landgoed Hoekelum. Landgoed Hoekelum is een oude buitenplaats met een sfeervol 18e eeuws huis. Het wordt omringd door een prachtige vijverpartij en bijzondere gebouwen zoals een apart speelhuisje voor kinderen en een prieel.
Verder hoort hier een mooi park en een bos met beukenlanen en eikenhakhout bij. Helaas waren we te ver weg om foto’s van de voorkant van het huis te kunnen maken. Na 4 km lopen, gingen we weer onder de A12 door en liepen verder door het bos. Doordat het regende en er eerder in de maand veel sneeuw in dit gebied gevallen was, moesten we regelmatig om plassen heenlopen. Soms ontkwamen we er niet aan om even lekker door modder te moeten soppen (zie foto’s).
De wandelaars weten dat je in dit jaargetijde dit soort paden tegen zult komen en dat je dan extra goed op de weg moet letten. Het weerhoudt hen echter niet om te gaan wandelen. Ook tijdens deze omstandigheden kun je enorm genieten van de mooie omgeving. Eenmaal thuisgekomen, kun je heerlijk douchen en kijk je terug op een mooie dag. We kwamen bij een autostop waar door Samen Op Pad mandarijnen en een pakje fris werd uitgedeeld. Hierna liepen we via natuurgebied Wageningen Hoog naar de grote rust. Deze werd gehouden bij Voetbalvereniging WVV Wageningen. We werden hartelijk ontvangen. Voor een klein prijsje van € 1,50 konden we kiezen tussen zelfgemaakte tomaten- of groentesoep. De soep was erg lekker en goed gevuld. Het was ondertussen droog geworden en we vervolgden onze route. We maakten een blokje van 5 km door de villawijk van Wageningen Hoog en liepen daarna door de bossen naar de volgende autorust. Hier werden we getrakteerd op een heerlijke oliebol en een mandarijn. Op de foto’s kunt u zien dat de wandelaars hiervan genieten. Na deze traktatie gingen we verder en liepen we via landgoed Kiezelberg naar het centrum van Bennekom. In het centrum staan twee beelden. Eén van een dorsende boer kunstinede.nl-112 (gemaakt door Ans Mosterd) en één van een Bennekoms boertje wachtend op ‘Bello’ kunstinede.nl -22 (gemaakt door Adri de Waard). Dit beeld wordt onder de bewoners ook wel het beeld van Boer Koekoek Hendrik-Koekoek  genoemd. Boer Koekoek had een boerenpartij opgericht en was tweede kamerlid.
Zo bereikten we de finish weer van deze laatste prachtige wandeltocht van 2017.

Mijn dank gaat uit naar alle vrijwilligers (inclusief bestuur en parcoursbouwer) die zich voor de wandelaars ingezet hebben.
Ik heb erg genoten van alle gelopen wandeltochten bij Samen Op Pad. Ik hoop ook in 2018 in goede gezondheid deel te kunnen nemen aan de mooie wandeltochten die weer op het programma staan.
Heopa wenst het bestuur en alle parcoursbouwers van Samen Op Pad en alle andere wandelverenigingen een mooi en gezond wandeljaar in 2018 toe!

Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.