Almere27, november 2019

Vandaag heb ik met “Samen op Pad” gewandeld. We verzamelden in de kantine van voetbalvereniging Vaassen om de wandeling van Cannenburgher-gat tot Cannenburgher kasteel te gaan lopen. De start was om 10.00 uur. Ondanks dat de weerberichten veel regen hadden voorspeld waren er toch 79 wandelaars en……..droog weer!
We liepen al snel langs de boerderijen/landerijen. Bij één van de boerderijen is een kunstenaar (bewoner?) aan het werk geweest. Van hout (o.a. boomstammen) weet hij mooie kunstwerken te maken (zie foto’s). We liepen door het Kroondomein wat een prachtige bosgebied is.
Na 7 km werden we verrast met een autostop waar de wandelaars een heerlijk stuk gevuld speculaas en een pakje fris kregen. We liepen verder en gingen door Kroondomein Het Loo. Dit ging over in landgoed Wellust waar het landschap en bosbeheer goed samenwerken om een optimaal leefgebied voor allerlei diersoorten te creëren. We kwamen bij de grote rustpost die bij sportpark VV Emst
’t Hanendarp was. Na de rust liepen we langs een boerderij. Op deze boerderij worden geen dieren gespaard, maar allerlei soorten borden. Ach, hij heeft dan ieder geval geen last van mestoverschot…..
Toen ging het zonnetje ook nog schijnen en zagen we een prachtige (dubbele) regenboog! U begrijpt wel dat er veel camera’s tevoorschijn kwamen om dit vast te leggen. Voordat we het wisten waren we in het dorp Emst. Het zonnetje scheen en de koeien wilden ook wel even op de kiek. De route ging verder door Kievitsveld, in de volksmond wordt dit ook wel Emstergat genoemd. Hier zijn een paar grote meren door zandwinning ontstaan en je kunt hier ook waterskiën. Ook is het een mooie wandelgebied. (zie foto’s). Aan de andere kant van het Kievitsveld werden we opgewacht met een heerlijk stukje kaas met een worstje en een vlaggetje erop. Wat een traktatie!
We liepen nog over het voormalig tracé van het Baronnenlijntje. Helaas is alles gesloopt. We kwamen langs een waterval en even verder op passeerden we de  Cannenburger-water-Molen die nog in gebruik is. Aan de zijkant draait het waterrad nog. Aan de andere kant van de weg zagen we het  Kasteel-De-Cannenburgh. We liepen om het kasteel heen en gingen verder over het landgoed van dit kasteel. Zo bereikten we de finish in Vaassen weer.
Het was een prachtige wandeling waarbij ook het weer ons goed gezind was.
Mijn dank gaat uit naar Rian (voor de mooie route) de vrijwilligers die ons verzorgden tijdens de autorusten en het bestuur van ‘Samen op Pad”.

Gr. Heopa

 

2 Comments

  1. Aalt Koopman 28 november 2019 at 22:45

    Een mooie tocht met leuke en warme foto’s super Henk !!

  2. heopa 29 november 2019 at 08:14

    Dank je wel Aalt.

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.