Published On: 3 september 2019By 0 Reacties

Cieszyn, 3 september 2019

Het was 6.00 uur en droog buiten. Toen ik beneden kwam, waren Leo en Corrie al op.
Ik nam een beker thee en een kom yoghurt en toen kon ik aan mijn eerste wandeling in Polen beginnen. Zoals we hier in Nederland buitenwijken hebben, kennen ze dit ook in Polen. Het huis van Leo en Corrie staat dan ook in een prachtige buitenwijk. Vanuit de wijk Btogocice liepen we naar Mniztwo. Een stukje verder staat een mooi kerkje met een klokkentoren ervoor. Het kerkje dateert uit 1900. We liepen naar wijk Osiedle-Zor en gingen door een deel van het centrum en een stukje van Olza Rivier en Sportpark – Park Sportowy. We passeerden een ambassadeurswoning met een grote muur eromheen. We hadden 12 km gelopen door een afwisselend gebied met veel klim- en daalwerk.
Aan de kant van de weg staat een rij brievenbussen. De postbode komt alleen aan huis als er pakketjes bezorgd moeten worden. De gewone post moet men ophalen bij een zogenaamde opstelplaats. Toen we thuiskwamen, ging ik even douchen en daarna aan het uitgebreide ontbijt. Dit ontbijt smaakt na zo’n wandeling extra lekker. Het eerste deel van de dag zat er op.
Om 14.00 uur bracht Leo Corrie naar haar werk en ik ging even mee. Toen we Corrie hadden afgezet, gingen we nog een klein blokje lopen. Ik zag een monument en maakte even een foto. Leo liep mee en hij liet mij ook de achterkant zien. Het bleek ‘The Castle Hill’ te zijn (zie foto’s). We liepen het park in en daar staat nog een oude waterput en de ‘The Piast Tower’. Leo kocht twee kaartjes en we liepen naar boven. Het maakte zowel binnen als boven veel indruk. Er staat een heel oud uurwerk dat de klok nog steeds laat slaan. Wat een uitzicht hadden we boven. We konden heel ver weg kijken. De stad Cieszyn wordt in tweeën gedeeld door de Olza. Aan de overkant ligt namelijk Tsjechië.
Na diverse foto’s gemaakt te hebben, gingen we weer naar beneden. We liepen nog langs een oud kanon zie ook en nog even om het kasteel waar veel foto’s met namen erop hangen. We gingen verder naar de auto om naar huis te gaan. Corrie werkte tot in de avond, dus Leo ging koken. Nadat we genoten hadden van de lekkere maaltijd, ging Leo Corrie weer ophalen. We hebben nog even wat gedronken en toen was het 22.30 uur en tijd om naar bed te gaan.
Tot morgen.
Gr. Heopa

Leave A Comment