Cieszyn, 4 september 2019

Het weer zag er goed uit en het zonnetjes scheen, dus we gingen om 6.30 uur aan de wandel.
We liepen een groter rondje. We liepen door Puncow en onderweg hadden we nog meer heuvels en dalen. We zagen mooie huizen en prachtige vergezichten. Via een andere weg liepen we door Mniztwo en vlak langs Chmienik richting rivier de Bobrowka. Hier ligt nog een oud spoorrail die niet meer in gebruik is. We staken de rivier over en liepen langs een oude gevangenis. Hier staan ook twee zendmasten; een nieuwe en een oude. De oude zendmast staat er waarschijnlijk nog voor de duiven, zodat deze gebruikt kan worden als duiventil en de nieuwe mast dus niet gekraakt wordt (zie foto’s). We gingen weer terug en moesten nog even afdalen. Zo kwam aan de tweede ochtendwandeling een eind. We hadden 15 km gelopen.
Ria wilde graag uitrusten en bleef thuis, terwijl wij naar Góra-Czantoria gingen. Ook nu was het weer een prachtige route en we stopten even bij een mooi kerkje (uit 1939) in Cisownica. Ik maakte een paar foto’s. Ook van binnen ziet het er prachtig uit. We reden verder naar het skigebied van Czantoria. Deze berg is 995 m hoog. Je kunt deze berg bewandelen, maar je kunt ook met de skilift naar boven. Wij gingen met de lift. Eenmaal boven aangekomen, konden we genieten van het prachtige uitzicht. Het was een mooie plek om diverse foto’s te maken ter herinnering aan dit gebied. Er is daar ook een kleine roofvogeltuin. Tegen betaling kun je daar naar binnen (zie foto’s). Even later kwam er een bruidspaar die hier een serie foto’s liet maken en jawel, ik mocht hen ook even op de foto zetten.
Het was weer tijd om naar beneden te gaan. Wat was dat mooi!! Ook nu gingen we weer door mooie dorpen. We gingen o.a. door Goje, Ustron, Na Czantorre en Brzegt en nog meer. Via een mooie route reden we weer naar huis. Corrie maakte een lekkere maaltijd voor ons klaar en na het eten dronken we nog koffie en praatten we nog wat na over deze mooie dag.
Tot morgen!
Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.