Cieszyn, 6 september 2019

Vandaag de 4e ochtendwandeling. Dit keer liepen we wat verder en gingen naar de andere kant van Cieszyn.
Via Btogocice liepen we door Osiedie ZOR. We gingen een klein stukje door de stad, maar zagen toch merendeel mooie natuur en vergezichten. Zo liepen we richting Przedmieście – Frysztackie. Daarna staken we de snelweg (Graniczna) over. We liepen nu in het gebeid van Pastwiska. Ook hier zagen we de blauwe brievenbussen aan de kant van de weg. We liepen langs een oude boerderij. Een stukje verder liepen we langs de bebouwde kom van Patowice om even later de snelweg weer over te steken richting Cieszyn. We staken een klein riviertje over (een zijtak van de Olza) en het spoor. Daarna liepen we over een pad wat ook wel Klein Venetië wordt genoemd. Men is bezig om dit gebied te renoveren. We kwamen weer in het bos van Btogocicie. Via een trap liepen we naar boven. Ik probeerde dit te filmen met mijn mobiel, helaas ging dit mis. Ik telde 104 treden, maar de anderen kwamen op een ander getal uit. Morgen een nieuwe poging. We kwamen weer bij het huis aan en zo kwam er weer een einde aan deze wandeling. We hadden 17 km gelopen en waren dus ook iets langer onderweg geweest. Toen we thuiskwamen stond er weer een lekker ontbijt op ons te wachten.
In de middag gingen we een autotocht maken. Via Ustroń,

Dobka en Wisla gingen we naar Istebna. Dit is een heel mooi heuvel/berggebied met mooie uitzichten. We stopten even om een foto te maken. Niet alle wegen worden goed aangegeven en dan gebeurt het wel eens dat je op een dood spoor komt en dan weer terug moet rijden. Vooral op de hele nauwe weggetjes is het goed opletten.
Wij hoefden ons daar geen zorgen om te maken, want Leo is vrachtwagenchauffeur van beroep (binnen- en buitenland) . Hij laat de kaas niet van zijn brood eten en liet zijn stuurmanskunsten dan ook goed zien. Het was tijd om gezellig wat te gaan drinken met iets lekkers erbij. We pauzeerden bij restaurant Zlotty Gron. Zo heet ook het gebied waar we waren. We gingen weer verder en reden door Koniakòw waar een leuk kerkje staat. Er liep ook een kalfje in de wei. We hielden even een rook- en benenstrekpauze. Toen we verder gingen, kwamen we op een plek waar we weer even stopten. Op de foto’s kunt u zien waarom en het was echt de moeite waard. Daarna bereikten we een grote stuwdam/meer dat tussen Zameczek en osiedie Noclegi (zie foto’s) ligt. We reisden verder naar Wisla waar we bij Ondraszkowa Izba Café Vergnano (1982) wat gingen eten. Corrie nam goulashsoep. Deze werd geserveerd in een broodkom. Ria nam kipschnitzel met rauwkost en patat. Leo en ik namen een knapperige kiprol die gevuld was met o.a. spekjes en spinazie. Het was super lekker! Na het eten gingen we terug naar huis.
Wat een geweldige dag hebben wij weer gehad. Het was echt super!
Toen we thuiskwamen namen we nog wat drinken en daarna was het tijd om naar bed te gaan.
Tot morgen!
Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.