Almere, 18 juli 2017

Vandaag dan de 1e dag van de Nijmeegse Vierdaagse. Nadat diverse wekkers al waren afgegaan (de eerste al om 2.15 uur. Dit waren de wekkers van de wandelaars voor de 50 km die al om 4.00 uur zouden starten), ging om 4.50 uur mijn eigen wekker. Na een goed ontbijt ging ik ook naar het Wedren/Vierdaagseplein en sloot mij aan bij de wandelaars die om 6.00 uur mochten starten. De eerste groep wandelaars van de 40 km waren al om 5.00 uur gestart. Zoals ieder jaar stonden er ook nu weer heel veel mensen (vooral studenten) de wandelaars aan te moedigen en uit te zwaaien. We liepen naar de bekende Waalbrug waar we overheen gingen. Op de foto is aan de achtergrond te zien dat de lucht heel mooi was. De organisatie van de Vierdaagse had besloten om de route om te gooien waardoor de bekende route door Lent/Bemmel nu als laatste gelopen werd. Dit besluit was genomen omdat de dijk voor hulpverleners moeilijk te bereiken is als wandelaars problemen krijgen door de hoge temperaturen. We gingen dus eerst de dijk over. Zowel de ondernemers als wandelaars waren er niet zo blij mee. Voor zover ik het kon beoordelen vond ik dat het beter doorliep en dat er minder opstoppingen waren dan voorgaande jaren. Ook de reacties van de wandelaars om mij heen waren positief.
Wat wel bijzonder was is het feit dat de route nu eens tegengesteld gelopen werd. Dit heeft ook wel weer een leuk effect. Ik begrijp dat dit ook best veel inspanning gekost moet hebben om dit voor elkaar te krijgen. Heopa vond het in ieder geval een goede keuze. Het lijkt mij zelfs een leuk idee om dit ook eens bij de andere routes te doen. Na ongeveer 10 km kwamen we bij de eerste rustpost van de OLAT. Hier konden we even uitrusten en voor weinig geld drinken en versnaperingen kopen. Een stukje verderop bracht het duo DiJon in een aanhangwagen hun muzikale kunsten ten gehore. We liepen via Slijk-Ewijk en Valburg naar Elst. Voor Elst stond de verzorgingspost van het Veteraneninstituut. Ik heb hier even pauze genomen en mijn nek en schouders laten masseren. Dat voelde heerlijk. Hierna liep ik Elst binnen. In het centrum stond burgermeester Toon van Asseldonk. Ik kon het toch niet laten om met hem op de foto te gaan (zie foto). Ik doe dit al vele jaren en het is dan ook een traditie geworden. We gingen verder en via de grens van Arnhem liepen we naar De Laar en Bredelaar. In deze omgeving wordt een heel nieuw natuurgebied aangelegd. Even voor Bemmel was er nog een rustpost van de KWBN. De Beemstermeisjes deelden hier blauwe zonnehoedjes en Beemsterkaas uit. Toen we in Bemmel aankwamen heb ik de burgermeester weer even een hand geschud. Natuurlijk is hier weer een foto van gemaakt. Hierna liepen we door Lent. In Lent kwam ik twee bekenden tegen die ook graag op de foto wilden. Zij zijn lid van de Zoetermeerse Wandelvereniging (deze herken je o.a. aan de groene T-shirts). Zo kwamen we uiteindelijk weer bij de Waalbrug, waar we een mooi uitzicht hadden over Nijmegen.
Om 15.22 uur kwam ik bij de finish aan meldde me af. Ik kreeg direct het startbewijs voor de tweede dag. Hierna ging ik terug naar de Ganzenheuvel waar ik ging douchen en eten. Het eten zag er goed uit en smaakte heerlijk.
Om 21.30 uur was het bedtijd en zat de eerste dag er op!
Gr. Heopa

2 Comments

 1. Ria 28 juli 2017 at 13:12

  Wat een drukte zeg

 2. heopa 28 juli 2017 at 15:10

  Ja, Ria. Het is geen “S O P” wandel tocht.
  Maar je ziet het is wel gezellig.
  volgend jaar gewoon ook mee lopen.
  Gr Henk / Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.