Published On: 30 oktober 2017By 2s Reacties

Raalte, 27 oktober 2017

Je kijkt er naar uit en leeft ernaar toe, maar voordat je het weet begin je alweer aan de 4e en laatste dag van de Sallandse Wandel 4-Daagse. Deze dag begon weer met een toespraak van de voorzitter van de Sallandse Wandel 4-Daagse, Chris de Bont. Grappig is dat hij de wandelaars toespreekt en later zie je hem weer bij een rustpunt en uiteindelijk staat hij er ook weer bij de finish (je zou haast denken dat hij een tweelingbroer heeft). Het is wel duidelijk dat hij zijn werk/hobby met veel plezier doet. Top!

Ook het Mannenkoor Roalter Jongs heeft op deze laatste vroege ochtend van de SW4D de wandelaars toegezongen. Het was geweldig om elke keer zo je wandeldagen te mogen starten. De kaartjes werden weer geknipt en we konden weer op pad. Dit keer gingen we de andere kant op. Via de brug over het kanaal liepen we al snel in een buitengebied. We werden verwend door het zonnetje en daardoor hadden we mooie vergezichten over de boerenakkers en de bomen met hun mooie kleuren. We liepen over de akkers en tussen hoge rijen bomen waardoor ik verschillende mooie foto’s kon maken. De wandelaars genoten van de route en het prachtige weer. Ik had me voorgenomen om dit keer geen paddenstoelen/zwammen op de foto te zetten, maar ik kon het niet laten om toch een paar hele mooie exemplaren op de foto te zetten. Doordat het windstil was, kon je de weerspiegeling van de wandelaars in de sloot zien. Van dit soort momenten kan ik enorm genieten. Na 7,2 km was de eerste rustpost. Na het knippen van mijn kaartje liep ik door richting Nieuw- Heeten. We kwamen bij knooppunt Lorkeer (zie foto’s). Dit is een prachtige omgeving waar je ook mooie wandel- en fietstochten kunt maken. Na 12 km kwamen we in Nieuw-Heeten aan. Bij de controlepost was ook een rustpunt in Café Vree Egberts, waar ik een kopje koffie nam. Nadat ik mijn koffie op had, ging ik weer verder. Toen ik om me heen keek, zag ik twee kippen en ik wilde mijn camera pakken om een foto te maken. Voordat ik zover was, kwamen er nog veel meer kippen bij. Ze wilden allemaal wel even op de foto. Het resultaat is een familieportret van de kippen. Toen we weer een stuk verder gelopen waren, kwamen we in een bos waar een bankje staat met een tekst erop (zie foto’s). Diverse wandelaars wilden hier wel even op de foto en ook Heopa kon niet achterblijven. We vervolgden de route en kwamen bij Recreatiebedrijf De Maathoeve. Ondertussen was het tijd voor een boterham en heb ik even wat gegeten. Toen we het boerenerf af wilden lopen, zagen we twee meisjes die koekjes aan het verkopen waren. De meeste wandelaars liepen door, maar ik kocht twee pakjes. Ik nam er één voor mijn gastgezin en één voor thuis. Het zou toch jammer zijn als die meisjes alles zelf moesten opeten.

We gingen verder naar Heeten. Aan het begin van het dorp werden de wandelaars al op een snoepje getrakteerd en in de verte hoorden we al muziek. In de Dorpsstraat was een grote rustpost waar het dan ook heel druk en gezellig was (zie foto’s). Ik werd door verschillende wandelaars gevraagd om een foto te maken. Natuurlijk vind ik dit altijd leuk om te doen. Na de rust liepen we langs diverse afgravingen. Vroeger stonden hier boerderijen. Na 27 km was er nog een rust/controlepost. Ook hier werd muziek gemaakt en de wandelaars konden een donatie doen voor KIKA (stichting Kinderen kankervrij). Vanaf dit punt moesten we nog een grote boog door het weiland maken naar de Kanaaldijk richting Raalte. Vlak voor de brug verzamelden de kinderen zich die ook een wandeling gemaakt hadden. Zij werden door een (spelende) muziekgroep begeleid naar de finish (zie foto’s). Ongeveer 500 meter voor de finish werd ik met een fles wijn opgewacht door mijn gastheer (helaas kon zijn vrouw er niet bijzijn). Hij liep mee naar de finish en maakte wat foto’s van mij. Zo kwam er (bijna) een einde aan deze prachtige Sallandse Wandel 4-Daagse.

Voor de tent van de organisatie stond wethouder J.G.S.J. van Loevezijn en voorzitter Chris de Bont de wandelaars op te wachten om hen te feliciteren met de geleverde prestatie (zie foto).Ik moest mij nog even afmelden en kon daarna de mooie medaille in ontvangst nemen.

Ik ben heel dankbaar dat ik deze Vierdaagse weer uit heb kunnen lopen. Donderdag was voor mij, door mijn gezondheid, een hele vervelende dag. Ik was echt even bang dat ik de 4-daagse niet meer kon uitlopen. Gelukkig ging het vrijdag weer beter en heb ik weer prima gewandeld en genoten van alles om mij heen.Ik wil tot slot iedereen bedanken die heeft meegeholpen om deze wandel 4-daagse mogelijk te maken.Het zijn teveel mensen om allemaal op te noemen.

Ik wil ook mijn gastgezin bedanken voor de warmte en liefde waarmee ik ontvangen en verzorgd ben.
Het was geweldig! Ik zie er alweer naar uit om volgend jaar terug te komen.
Ook dank aan mijn oudste dochter, die al mijn verslagen na kijkt.
Zo dat het goed op de website komt!
Gr. Heopa

2 Comments

  1. Aalt 1 november 2017 at 22:45

    Henk weer leuke foto,s en mooie verslagen van een vierdaagse met redelijk weer !!
    Groeten Aalt

  2. heopa 2 november 2017 at 08:55

    Dag Aalt.
    Dank je voor de reactie, Ja zoal de voorzitter ook in zn. toespraak zij< Deze dag is de parel van Salland! En zo is dat. Het is ook een hele mooie omgeving. En ondanks mijn gezondheid heb ik op mijn manier toch genoten deze 4 Daagse. Gr Henk/ Heopa

Leave A Comment