Published On: 11 april 2018By 4s Reacties

Almere/Rhenen 11 april 2018

Vandaag was de 2e dag van tweedaagse Rhenen groepswandeling die voor de zesde keer georganiseerd werd door Samen Op Pad. Ik liep dit jaar voor de derde keer mee. Ook vandaag was de start bij Steakhouse Cunera en werden er weer twee wandelaars in het zonnetje gezet. Dit keer waren het Ria Ravenhorst (2 x 24 tochten) en Nico van Ee (voor 120 gelopen tochten van Samen op Pad). Ria en Nico, van harte gefeliciteerd met deze prestatie! Ik wens jullie beide nog vele gezonde wandelingen toe. Na de uitreiking van de certificaten startten we met de wandeling.

We slingerden eerst een stukje door Rhenen en daarna door de uiterwaarden van de Nederrijn. Dit is een zeer mooi nieuw natuurgebied. Dit ondervonden wij vandaag dan ook. De kaarten gaven aan dat we na de klim over het hek rechtdoor konden lopen (ik had dit nog op de kaarten nagekeken), maar na ruim 1 km bleek dat daar pas een stuk uitgebaggerd was. Hierdoor kan het water beter doorstromen. Er zat niets anders op dan terug te lopen en een andere route kiezen die ook heel mooi was (zie foto’s). We liepen om het dorp Remmerden en kwamen in het natuurgebied van Plantage Willem III waar verschillende runderen en reeën lopen. We verlieten dit gebied en liepen door Elst.
Hier gingen we naar de pont waar we getrakteerd werden op wat fris en lekkers. Toen we alles op hadden, staken we met de pont de Nederrijn over. Toen we van de pont afkwamen, liepen we 2.5 km over de Rijnbandijk. We hadden prachtige uitzichten. Vervolgens sloegen we rechtsaf en liepen langs landerijen. Dit is een deel van het Klompenpad. We moesten via speciale op- en afstapplankjes over draad stappen of slootjes oversteken. Onderweg zagen we diverse fruitbomen. Een stukje verder kwam mijnheer de haan naar mij toe. Hij liet zien dat hij op één poot kon staan en showde ook zijn mooie veren. We liepen het dorp Lienden binnen. Bij Café het Wapen van Lienden hadden we de grote rust. Na de rust liepen we verder door/tussen de boomgaarden. Sommige bomen gaven al wat bloesem. We moesten over een pad lopen waarop een tractor diepe sporen had gemaakt. Ach…dat is weer eens wat anders. Toch! Na 21 km was er een autostop. Ook nu  konden we weer kiezen uit verschillende koeken en een blikje fris. Via de weilanden (dit is een officieel wandelpad) gingen we verder en moesten we weer over een slootje. De twee planken die over de sloot lagen bewogen een beetje. Sommige wandelaars zochten een andere route om aan de overkant te komen en weer andere sprongen over het slootje (zie foto’s). Dit was leuk om te zien. Vervolgens kwamen we bij de Rijnbrug. Toen we daar overheen liepen, merkten we dat deze erg bewoog als de vrachtwagens er ook overheen reden.
Aan de andere kant zagen we Rhenen weer liggen en dit betekende dat we naar de finish liepen.
Een groot gedeelte van de wandelaars heeft de tweedaagse gelopen en zij kregen dan ook een vaantje uitgereikt. Het waren twee prachtige dagen. Niet alleen het weer was mooi, maar ook de routes waren geweldig! We zijn ook nog eens extra verwend.
Parcoursbouwer Casper Seijn en de organisatie van Samen op Pad: Nogmaals bedankt voor deze twee mooie dagen.

Ik heb weer veel foto’s gemaakt en ik hoop dat u zo nog even kunt nagenieten van deze mooie dagen. U mag altijd een reactie achterlaten op mijn website. U kunt dit doen door in de ruimte onder het routekaartje bij Leave a comment uw reactie te typen.
Gr. Heopa

4 Comments

 1. Aalt koopman 12 april 2018 at 05:51

  Goedemorgen Henk,

  Petje af zo snel je de foto,s. alweer er op heb staan het waren weer twee mooie dagen met een mooie fotoreportage !

  Groeten

 2. heopa 12 april 2018 at 07:54

  Dank je wel Aalt, voor je reactie.
  Het waren twee gezellige wandel dagen. met veel mooie plekjes /uitzichten.
  Gr.Henk

 3. karin 12 april 2018 at 08:58

  Weer een mooi verslag , jammer dat ik niet mee kon lopen
  Mooie fotoreportage

 4. heopa 12 april 2018 at 10:37

  Dag Karin.
  Ja zeker jammer dat je niet kon want ook dit was weer een prachtige wandeldag.
  Maar met de foto’s die je beken heb.
  kon je in gedachten mee lopen.
  Dank voor je reactie. gr. van Heopa/Henk

Leave A Comment