Published On: 30 maart 2019By 0 Reacties

Almere, 30 maart 2019

Vanaf 5 december 2018 heb ik bijna niet meer gewandeld. Op 27 februari 2019 heb ik 14 km met Samen op Pad gelopen. Helaas ging het daarna weer even niet goed. Vanaf half maart 2019 begon ik weer in Almere te wandelen. Van de fysiotherapeut kreeg ik toestemming om het wandelen uit te breiden en de pijngrens te verleggen. Dit kon geen kwaad.
Ik wilde graag de 30 km van Zandvoort lopen. Door omstandigheden had ik mij hier niet voor opgegeven. Maar via een oproep op Facebook kon ik alsnog een startbewijs in Purmerend ophalen.
Ik kreeg dit startbewijs zomaar en hoefde niets te betalen. Geweldig! In Almere heb ik op 26 maart 15 km gelopen en op 28 maart wilde ik de 20/25 km lopen, maar uiteindelijk waren dit er 27 km.
Op 30 maart kon ik met twee wandelmaatjes meerijden naar Zandvoort. Ik had een pleister op mijn hiel gedaan omdat er een klein blaartje zat. Om 7.30 uur mochten we starten. Het eerste gedeelte ging via het strand van Zandvoort naar Bloemendaal aan Zee en Kennemerstrand. Hier namen we na 8 km een rustpauze. We liepen verder door Nationaal Park Kennemerland. Onderweg moesten we over een paar flinke heuvels (duinen). Op het landgoed van Duin en Kruitberg was een rustpost. Ik liet hier door een vrijwilliger van het Rode Kruis even naar mijn hiel kijken. Deze begon pijn te doen.
Het bleek dat de pleister die ik er ’s morgens op had gedaan, was gaan krullen. Het plekje was ook ontstoken. De vrijwilliger keek ook even naar mijn andere hiel. Hier zat ook begin van een blaar. Beide hielen zijn toen afgeplakt. Mede hierdoor kon ik de route verder uitlopen. Ik wil de vrijwilligers van het Rode Kruis dan ook hartelijk bedanken. Mijn twee wandelmaatjes hebben 24 minuten op mij moeten wachten. Dat waardeer ik heel erg! Zij waren bezorgd en hebben goed op mij gepast.
We vervolgden de route die via Santpoort Noord naar Bloemendaal ging. We liepen langs openluchttheater Capera en zo naar Overveen. Bij Overveen gingen we over het spoor en daarna rechtsaf en via Kraantje Lek terug naar Zandvoort.
In het centrum werden we verrast met een bloem en een mooie (welverdiende) medaille.
Ik heb heel erg genoten en heb de wandeling zonder pijn doorstaan.
Ik wil mijn twee wandelmaatjes bedanken. Het was gezellig en ik vond het een topdag!
Ook vele andere wandelaars wil ik bedanken voor de bezorgde en lieve reacties.
Vooral Iris uit Purmerend wil ik bedanken voor het startbewijs. Ik heb echt een topdag gehad!
Ik blijf doorgaan met mijn oefeningen en therapie. Op 16 april 2019 wordt er nog een scan van mijn                 voet gemaakt. Ik ga er vanuit dat alles goed is en dat ik weer gewoon mag wandelen. Ik blijf dan ook zeggen dat wandelen een prachtige en goede beweegsport is. Teven krijg je er een hele grote
wandelfamilie bij!
Gr. Heopa

Leave A Comment