Published On: 25 maart 2022By 2s Reacties

Zaterdag, 26 maart 2022

Velen hebben naar deze toch uitgekeken. Door Corona was deze tocht tweemaal uitgesteld, maar vandaag was het dan eindelijk zover; De jubileum editie (10e) van 30 van Zandvoort kon gelopen worden. U zult zich afvragen wat er nu zo bijzonder is aan deze tocht, maar dit is het jaar dat de Formule 1 weer op het circuit van Zandvoort gereden zou worden. Organisator Le Champion heeft toestemming gekregen om met de wandelaars over het circuit lopen. Hierdoor was de tocht geen
30 km  maar 35 km (de eerste 5 km van deze wandeltocht zou over het circuit van Zandvoort gaan en hierna zou aangesloten worden bij de 30 km wandelaars). De 30 van Zandvoort werd door ongeveer 6000 wandelaars gelopen. Hoeveel wandelaars ook over het circuit gelopen hebben, durf ik niet te zeggen (zie foto’s).
Om 7.00 uur klonk het startschot voor de wandelaars die zich opgegeven hadden om de 5 km over het circuit te lopen (De 30 km wandelaars startten om 8.00 uur en de 18 km wandelaars om 9.00 uur). Om 7.45 uur werd het circuit weer afgesloten. Het was indrukwekkend om over het circuit te lopen en het gaf een totaal ander beeld van wat je op de tv ziet. Het was echt heel bijzonder. Na deze 5 km had ik de eerste stempel op de kaart en ging de route over het strand waar op 7 km een controlepost was. Hier werd ook een koekje uitgedeeld.
Wat is het toch een prachtig gezicht als je de hele sliert wandelaars over het strand ziet lopen. Echt supercool! Na ongeveer 12,5 km verlieten we het strand met nog een stempel op de kaart en een Snelle Jelle (kruidkoek) in de hand. Aan de linkerkant ligt IJmuiden en rechts het Nationaal Park
Zuid-Kennemerland. De route ging een stukje door dit gebied richting Santpoort landgoed Duin en Kruidberg waar we getrakteerd werden op een heerlijke koek en weer een stempel. We gingen naar Bloemendaal waar een liveoptreden was in het Openluchttheater Caprera. We kregen een krentenbol en weer een stempel. De route ging vervolgens naar Overveen waar ook de laatste rustpost was. Hier kregen we stempel nummer 7 en een mandarijn. Via het prachtige gebied van Kraantje Lek ging de route naar het centrum van Zandvoort. Via de winkelstraat kwamen we op het Gasthuisplein waar de laatste stempel werd gezet. We kregen hier ook de medaille omgehangen (zie foto’s). Hier kon je kiezen of je met het treintje of lopend naar het startpunt wilde gaan. Ik koos ervoor om te lopen. Zo kwam er aan deze (voor mij 38 km lange) tocht een eind. Het was een mooie route en door het mooie weer leek het wel een zomerse dag. Op de foto’s kunt u zien dat de wandelaars hebben genoten van deze tocht. Er werd op verschillende manieren genoten van de pauzes.
Heopa hoopt dat u door de foto’s en het verslag een beetje een indruk krijgt van deze wandeltocht.
Ik weet uit ervaring dat wandelen niet altijd makkelijk is en soms is het zelfs zwaar.  Toch is het zo dat ik elke keer als ik een wandeling uitgelopen heb, blij ben dat ik het toch gedaan heb en voel ik mij een stuk beter.
Graag tot een volgende keer!
Gr. Heopa

2 Comments

  1. Jan klokman 31 maart 2022 at 15:03

    Geweldige prestatie Henk

  2. heopa 31 maart 2022 at 20:00

    Dank je wel Jan het was een prachtige dag.

Leave A Comment