Published On: 17 september 2016By 0 Reacties

Almere, 17 september 2016
Vandaag ben ik weer eens in Almere gebleven om te wandelen. Dit keer liep ik een wandeling die georganiseerd werd door Wandelen in Almere. Dit is de 4 Jaargetijden Wandeling (herfst). Deze wandeling wordt elk seizoen gelopen, meer info: Wandelen in Almere .
De start was vanaf het Fanny Blankers-Koen Sportpark.
De wandeling kostte € 4.00 en we kregen hier ook nog twee consumptiebonnen bij voor onderweg.
Ik kwam drie bekende wandelaars tegen die ook de 25 km gingen lopen en we besloten samen te gaan lopen. De route ging om de Noorderplassen heen richting Almere Pampus. Na 9,6 km was er een goede wagenstop. We konden hier met de consumptiebon een consumptie ophalen en ook een toilet ontbrak niet.
Na de stop gingen we weer richting de Noorderplassen, maar nu liepen we aan de andere kant. We kwamen bij het bezoekerscentrum De Trekvogel (Stichting Flevo-Landschap). Hier was onze rustpost.
Dit centrum is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Voor meer info zie: Flevo landschap . We konden bij de rustpost met onze consumptiebon weer drinken en een appel halen. Na het eten liepen we over de brug en de sluis waar ook het Gemaal staat. Ik heb ook hier even informatie over opgezocht, zie: Gemaal .
We maakten een rondje door het Wilgenbos, dit is ook één van de vele mooie bosgebieden die Almere rijk is. Tijdens het wandelen werd Jan, een medewandelaar, geprikt door een brandnetel. Wist u dat bij de brandnetel meestal een ander plantje (Weegbree) groeit, waarvan je het sap uit het blad kunt gebruiken om de branderige plek in te wrijven? Het branderige gevoel wat veroorzaakt wordt door de brandnetel verdwijnt dan. Ook helpt dit plantje vaak bij schaafwonden. Ik heb een link voor u bijgevoegd. Het is de moeite waard om deze link te bekijken, zie: Astrologie.
Via de Wilgenbrug liepen we over het Wilgenpad richting de Hogering waar we onderdoor gingen richting de finish.
Ook deze wandeling liet weer zien hoe mooi en afwisselend Almere is.
Mijn dank gaat uit naar de organisatie. Het was een goed verzorgde wandeling!
Gr. Heopa

Leave A Comment