Almere, 15 oktober.
Vandaag heb ik weer een wandeling met twee kleindochters gemaakt.
Het was de 1e dag van een weekend wandeltocht van Almeerdaagse. De jonge dametjes hadden al eerder laten weten dat zij de 25 km wilden lopen. Aangezien de wandeling in Almere was, vond ik dit dan ook een mooi moment om dit uit te proberen. Mocht het teveel worden voor de jongedames dan konden we zo stoppen of één van de ouders bellen.
We zouden ook twee routebeschrijvingen meenemen. Eén van de 20 km en één van de 25 km.
Om 9.00 uur was het dan zover. We hadden ons ingeschreven voor de 25 km.
Het motregende een beetje, maar na 2 á 3 km werd het al droog. Vanaf Almere-Buiten liepen we richting de Lage Vaart en gingen de brug over en kwamen langs het Fanny Blankers Koen Sportpark.
Vervolgens gingen we onder de Hogering door en liepen we via het Vaartsluisbos en het Wilgenbos naar  Gemaal-De Blocq van Kuffelen
Hier was onze eerste rustpost. Vandaag was hier een open dag. Dit was dus een mooi extraatje voor de wandelaars. Ik heb hier met de meisjes wat rondgekeken en foto’s gemaakt. Nadat we onze boterhammen opgegeten hadden liepen we weer verder over de sluis en kwamen langs de lepelaarplassen
.We liepen om de grote plas heen. Vervolgens gingen we de Hogering over naar de 2e rustpost. Vanaf de 2e rustpost liepen we via het Beatrixpark naar het Den Uyl park waar de 3e rustpost was. Hier was tevens een kinderboerderij en we konden hier even de dieren bekijken en aaien. In dit park staat ook het standbeeld van Joop den Uyl. Via Stedenwijk liepen we naar het centrum van Almere. We liepen aan de kant van het Weerwater, door een stukje Filmwijk en dan richting Waterwijk waar de Leeghwaterplas gelegen is. We gingen wat bruggetjes over en kwamen bij de Leeghwatersluis. Hier liepen wij over en kwamen in het Bos der Onverzettelijk. Dit bos liepen we door en we kwamen bij de Hoge Vaart, waar we overheen gingen richting de wijk Tussen de Vaarten. We liepen de wijk door en via de Lage Vaart kwamen we weer in Almere-Buiten. De route ging nu verder richting de finish. Eén van de kleindochters heeft het af en toe moeilijk gehad. Zij had last van haar voet. Dit kwam niet door het wandelen, maar door het feit dat zij daar een litteken heeft van een wond die zij opgelopen had in het zwembad. Er hebben toen vier hechtingen ingezeten. Ik heb diverse malen aan haar gevraagd of wij de 20 km moesten gaan lopen of dat ik haar vader moest bellen om haar op te halen. Zij wilde van beide niets weten. Later kregen beide dametjes wat last van hun beentjes, maar ook nu wilden beide meisjes doorgaan. Zij wilden de 25 km afmaken en dat hebben zij gedaan ook. Hun eerste 25 km is een feit en zij mogen hier heel trots op zijn. Ik ben in ieder geval enorm trots op deze kanjers!

Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.